Persberichten

Professor Erik Peper naar Nederland om kennis te delen over gezond beeldschermgebruik 14 dec 2017

Professor Erik Peper naar Nederland om kennis te delen over gezond beeldschermgebruik
Prof. Dr. Erik Peper

Professor Erik Peper naar Nederland om kennis te delen over gezond beeldschermgebruik

 

Op dinsdag 16 januari 2018 verzorgt Prof. Dr. Erik Peper in Rotterdam een workshop over de gezondheid van beeldschermwerkers. Tijdens deze workshop wordt wetenschappelijk aangetoond welke invloed onze houding heeft op onze mentale en fysieke prestaties. Erik Peper is uitgenodigd door Alex Rodi, eigenaar van Backshop Healthy Computing BV. “Erik is een autoriteit in zijn vakgebied en wij zijn blij dat hij de tijd heeft gevonden om met ons samen te werken. Op het gebied van gezond beeldschermgebruik kan hij de Nederlandse werkgevers en werknemers nog veel leren”, aldus Rodi.

 

Peper maakt door middel van biofeedback onzichtbare spierspanning zichtbaar en laat beeldschermgebruikers ondervinden welke invloed een bepaalde houding of bepaald gedrag heeft op onze gezondheid. De voorbeelden in zijn presentaties zijn veelal gericht op computer gerelateerde werkzaamheden. Ook wordt aangetoond welke invloed ademhaling, ons bewegings- en eetpatroon hebben op onze werkprestaties.

 

Over Erik Peper

Prof. Dr. Erik Peper is een internationale autoriteit op het gebied van biofeedback en zelfregulatie. Hij is directeur van het Institute for Holistic Healing Studies op de San Francisco State University én voorzitter van de Biofeedback Foundation of Europe. Peper is docent aan het Nederlands Paramedisch Instituut en doceert EMG/Biofeedback op het gebied van gezond en veilig beeldschermwerk. Hij is auteur van verschillende boeken over ergonomie, biofeedback en een gezonde leefstijl. Meer van zijn publicaties staan online op zijn blog: peperperspective.com

 

Over Backshop Healthy Computing BV

Backshop Healthy Computing BV is al ruim 20 jaar toonaangevend op het gebied van ergonomie en de verschillende oplossingen voor RSI en KANS gerelateerde klachten bij beeldschermgebruikers. Met name door de ruime ervaring en specialistische kennis van de medewerkers weet de Backshop zich te onderscheiden van de diverse aanbieders in de markt. Door de uitgebreide adviesgesprekken wordt de succesratio van het inzetten van ergonomische hulpmiddelen vergroot en dus deze investering maximaal benut. Door de integrale aanpak van de Backshop worden computer gerelateerde klachten vaak sneller opgelost of voorkomen. Bij die integrale aanpak is kennisoverdracht van vitaal belang en in dit kader worden jaarlijks verschillende workshops georganiseerd.

Rubrieken