Persberichten

Boon Edam introduceert moderniseringspakket met contactloze bedieningsknoppen voor automatische draaideuren 12 nov 2020

Boon Edam introduceert moderniseringspakket met contactloze bedieningsknoppen voor automatische draaideuren
Boon Edam introduceert moderniseringspakket met contactloze bedieningsknoppen voor automatische draaideuren

Edam, Nederland, november 2020 - Boon Edam introduceert per direct een nieuw moderniseringspakket met contactloze bedieningsknoppen die geschikt zijn voor al hun automatische draaideuren. Aangezien COVID-19 een blijvende impact heeft op het gedrag van mensen die in contact staan met producten in openbare ruimtes, en gelet op de aandacht voor gezondheid en veiligheid, is het belangrijk om in te spelen op deze veranderende wereldwijde eisen.

Automatische draaideuren zijn een uitstekend voorbeeld van van nature aanrakingsvrije toegangsoplossingen die gebruikmaken van geavanceerde benaderings- en veiligheidssensoren, zodat men kan bewegen zonder het oppervlak van de deur aan te raken. Voorheen was er echter nog contact nodig om de modus voor langzaam draaien (speciaal voor ouderen of mindervaliden) of de vrije uitgang voor beveiligde doorgang (TL360N) in te schakelen.

Vervangen van drukknoppen
Het nieuwe moderniseringspakket vervangt bestaande drukknoppen door infraroodsensoren die de aanwezigheid van handen en voorwerpen binnen een straal van ongeveer 12 cm kunnen detecteren. Een eenvoudige handbeweging volstaat om de noodzakelijke deurfunctie te activeren en de gebruiker krijgt feedback via een ledring.

Het moderniseringspakket bestaat uit hoogwaardige knoppen met duidelijke symbolen, connectoren en een sticker met het symbool voor internationale toegankelijkheid. De oplossing is ideaal voor draaideuren in de meest kwetsbare segmenten zoals ziekenhuizen, bejaardentehuizen en grote woongebouwen.

Meer informatie of bestellen?
Meer informatie over de werking en hoe te bestellen vind u op deze pagina.

Rubrieken