Persberichten

Donatie aan stichting Kind en Brandwond op beurs Facilitair 18 feb 2014

Donatie aan stichting Kind en Brandwond op beurs Facilitair
Bioclass HR introductie

Op vakbeurs Facilitair stond Stichting Kind en Brandwond vandaag een verrassing te wachten. Dat zij een waardecheque in ontvangst kwamen nemen was wel bekend. Het bedrag daarentegen had men niet durven hopen.

Sinds een aantal jaar kiest Saval ervoor het gehele budget voor sponsoring te schenken aan Stichting Kind en Brandwond. Een beslissing die vanuit de MVO-gedachte is ontstaan om maximale ondersteuning te bieden aan één partij, wiens missie ook nog eens goed aansluit bij Saval.

Bioclass HR introductie

De introductie van de nieuwe Saval schuimblusser Bioclass HR deed Saval daarnaast beslissen een gedeelte van de opbrengst van de nieuwe blusser te doneren aan het goede doel. Het unieke aan deze nieuwe High Rating schuimblusser is de bluseffectiviteit en de duurzaamheid. Met extreem lage fluorwaarden spaart de eigenaar met deze blusser het milieu. Naast het milieu spaarde men tijdens de actieperiode bij aanschaf van deze blusser ook nog eens voor Stichting Kind en Brandwond.

Op de goede weg

De actie leverde het bedrag van € 5.037,50 op, wat zal worden gebruikt voor het inrichten van een nieuwe verbandwisselkamer in het brandwondencentrum van het Martini ziekenhuis in Groningen. De verbandwisselkamer zorgt ervoor dat kinderen met brandwonden niet op hun verblijfkamer de vervelende verbandwissel hoeven te ervaren. De verblijfkamer blijft daarmee ‘veilig terrein’. Om vervolgens de verbandwisselkamer zo min mogelijk te associëren met de onprettige handeling, wordt deze ingericht om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Met deze bijdrage van Saval is Stichting Kind en Brandwond al een eind op de goede weg, maar elke bijdrage is nog steeds welkom.

Rubrieken