Persberichten

Duurzaamheid in brandbeveiliging door Saval 15 mrt 2011

Duurzaamheid in brandbeveiliging door Saval
Rode blusser met een groen randje

De 6 liter schuimblusser B6P-SC van Saval is het antwoord op de vraag naar duurzaamheid in brandbeveiliging. Door het blusschuim gescheiden van het water op te slaan, is de afvalstroom met 95% gedaald. Zoals traditionele schuimblussers, is de B6P-SC geschikt voor branden op vaste stoffen en vloeistoffen.

Afvalstromen verminderd
De B6P-SC bevat 6 liter water en +/- 0,3 liter Bioclass schuim met Milieukeur in een separate container. Door het blusschuim apart op te slaan is de levensduur ervan verlengd met 100%. Bij traditionele 6 liter schuimblussers is het schuim met het water vermengd en wordt elke 5 jaar 6 liter lichtverontreinigd water afgevoerd. Dankzij de separate container is dat bij de B6P-SC slechts 6 liter schoon water. Eens in de 10 jaar wordt de 0,3 liter blusschuim vervangen.
Met meer dan 1 miljoen schuimblussers in Nederland, is in theorie een besparing van vele miljoenen liters in waterzuivering mogelijk.

Bekende kwaliteit
Het milieuvriendelijke karakter van de blusser heeft geen nadelige gevolgen voor de bluskracht. Bij een brand op vaste stoffen (A) dringt Bioclass schuim diep door in de brandende stof. Op brandende vloeistoffen (B) laat het een schuimdeken achter zodat er geen zuurstof meer bij de brand kan komen. Eenvoudig in onderhoud dankzij patroonactivering, waardoor bij activering van de blusser pas druk in de blusser ontstaat. Hierdoor barst de separate container en vermengt het blusschuim zich met het water zodat het gemixt de blusser verlaat.

 

Meer informatie: www.saval.nl

Technische helpdesk: 076-5487230 / info@saval.nl
 

Rubrieken