Persberichten

Ergonomisch toetsenbord voor IT professionals nu ook in Nederland verkrijgbaar. 19 jul 2018

Ergonomisch toetsenbord voor IT professionals nu ook in Nederland verkrijgbaar.
mandy@backshop.nl

Backshop BV – Enjoy Ergonomics introduceert een specifiek ergonomisch toetsenbord, dat rekening houdt met de specifieke wensen van programmeurs en codeurs. De programmeerbare knoppen, multi-layout en speciale switches onder de toetsen zorgen voor de perfecte omstandigheden om efficiënter te kunnen worden. Ergonomisch betekend dat het toetsenbord gesplitst en in een hellingshoek geplaatst kan worden, zodat de polsen niet te veel draaien. Kortom, ook voor de meest veeleisende computergebruiker is er nu een ergonomisch alternatief. Uiteindelijk zorgen dit soort hulpmiddelen ervoor dat de gezondheid van computergebruikers verbeterd en men langer hetzelfde werk kan doen, zonder fysieke klachten. Een gezondere werkomgeving zorgt voor meer werkplezier en een hogere productiviteit.

Door goede contacten met de Amerikaanse producent Kinesis heeft Alex Rodi, eigenaar van Backshop BV dit product als eerste in Nederland op de markt kunnen brengen. “Kinesis is een vooraanstaand merk wereldwijd op het gebied van ergonomische toetsenborden. Zij spelen in op de behoefte van een groeiende groep professionele computergebruikers die klachten ontwikkelen. Deze klachten ontstaan door langdurig gebruik van het toetsenbord en repeterende handelingen uit te voeren. Met dit ergonomische toetsenbord, speciaal ontwikkeld voor professionele gebruikers, wordt zowel de productiviteit als de gezondheid van werknemers verbeterd”, aldus Rodi.

Meer over Kinesis

Kinesis Corporation bracht in 1992 het eerste ergonomische toetsenbord op de markt dat gebaseerd was op een regulier toetsenbord, maar dan met welvingen om een betere stand van handen en polsen te garanderen. Dit was een grote doorbraak in het voorkomen van RSI gerelateerde klachten. Daarna is men succesvol verder gaan experimenteren met bijvoorbeeld voetpedalen voor muisbediening. En er volgde verbetering van het ergonomisch toetsenbord, dat leidde tot hoogwaardige en bewezen effectieve producten.

Over Backshop BV – Enjoy Ergonomics

Backshop BV is al ruim 20 jaar toonaangevend op het gebied van ergonomische hulpmiddelen en de verschillende oplossingen voor RSI/KANS gerelateerde klachten bij beeldschermgebruikers. Met name door de ruime ervaring en specialistische kennis van de medewerkers weet de Backshop zich te onderscheiden van de diverse aanbieders in de markt. Door de uitgebreide adviesgesprekken wordt de succesratio van het inzetten van ergonomische hulpmiddelen vergroot en dus deze investering maximaal benut. Door de integrale aanpak van de Backshop worden computer gerelateerde klachten vaak sneller opgelost of voorkomen. Bij die integrale aanpak is kennisoverdracht van vitaal belang in combinatie met de juiste producten.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en testmodellen kunt u contact opnemen met Mandy Kornet, sales & marketing Backshop BV, via telefoonnummer 010-4702611 of per e-mail mandy@backhop.nl.                 

Productinformatie: https://www.backshop.nl/ergonomisch-toetsenbord/freestyle-pro-toetsenbord

Rubrieken