Persberichten

i!mensio kompakt: nieuw contactloos plaatdikte meetsysteem van Roland Electronic 16 apr 2014

De i!mensio kompakt is het nieuwe plaatdikte meetsysteem van Roland Electronic, ontworpen voor het monitoren van snel bewegende metalen stroken tot 450 mm breedte. De metingen worden op basis van lasertechnologie contactloos en traverserend uitgevoerd en halen een nauwkeurigheid van 0.1 µm (afhankelijk van opstelling en te meten materiaal).

De i!mensio kompakt wordt ingezet in verwekingslijnen voor metalen en stalen stroken. Het meet de plaatdikte van stroken voor en na bewerking en bewaakt hiermee het productieproces op variaties in plaatdikte. Dankzij zijn hoge samplefrequentie van 50kHz kan het meetsysteem ideaal gebruikt worden bij het rolvormen van zowel losse platen als eindeloze stroken, het stansen en de productie van buizen.


• Meetbereik afhankelijk van de toepassing: 150, 300 of 450 mm
• Meetresolutie tot 0.1 µm en een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0.5 µm
• Geschikt voor profiel- en diktemetingen
• „Track measurement” modus voor monitoring van enkele / meerdere sporen
• Uitgebreide software tools voor datalogging en visualisatie
• Waarschuwingssignaal bij overschrijding tolerantiewaarden
• Automatische inline kalibratie (‘nulling’) van de sensoren
• Lasersensoren met een Micro-Scan, speciaal voor metalen oppervlaktes

Het i!mensio kompakt plaatdikte meetsysteem berekent het profiel over de breedte van een strook en het monitort de plaatdikte van een strip bij volcontinu processen. In traverserende modus levert de combinatie van diktemeting en dwarsprofielmeting zeer uitgebreide informatie op over de kwaliteit van het materiaal. Afhankelijk van de wens van de gebruiker kan de i!mensio het productieproces automatisch aansturen, alle product gerelateerde data controleren of via diverse interfaces met bovenliggende QA-systemen communiceren.

TEVEL verdeelt, adviseert en engineert de plaatdikte meetsystemen van Roland Electronic voor de metaalverwerkende industrie in Nederland en België. Het gaat om hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen.

Download hier het datablad van de i!mensio kompakt

Rubrieken