Persberichten

Introductie van de nieuwe generatie drogers met het ecologische R-410A koelmiddel 23 mrt 2017

Introductie van de nieuwe generatie drogers met het ecologische R-410A koelmiddel

ALUP GrassAir heeft haar serie persluchtkoeldrogers sterk verbeterd met de introductie van ecologisch koelmiddel R-410A. ALUP GrassAir Kompressoren behoort tot een van de eerste bedrijven die een nieuwe ecologische en economische oplossing biedt voor koeldrogers. Koelmiddelen die ALUP GrassAir toepast in alle koeldrogers bevatten geen chlorine en hebben daarom geen ozon-schadelijke uitstoot. De serie koeldrogers worden geleverd met het milieuvriendelijke koelmiddel R-410A.

Efficiënt én milieuvriendelijk
De verbetering van koeldrogers  en het toepassen van het koelmiddel R-410A hebben als voordeel dat het de energie-efficiëntie van de koeldrogers aanzienlijk verbetert, wat kostenbesparingen met zich meebrengt. Verder wordt de levensduur van het product verlengd, lekkagerisico’s verkleind en trillingen verminderd.
De interne compressor van de droger voor R410A kent een hoge efficiëntie, waardoor de energieconsumptie van de droger drastisch is gedaald; energiekosten kunnen tot 25% worden verlaagd. Door het gebruik van het ecologische R-410A én de bijkomende energiebesparingen wordt bijgedragen aan het verlagen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen.


Noodzaak koeldrogers
Een natuurlijk bijproduct van perslucht is vocht in damp en vloeibare vorm.
In elke compressor, wordt atmosferische lucht aangezogen uit de omgeving en naar een bruikbare werkdruk gecomprimeerd. De relatieve vochtigheid van de omgevingslucht wordt dan ook sterk vermeerderd, wat resulteert in een oververzadiging van vocht in de perslucht.
Hierdoor treedt condensaat op in het persluchtnet en dit vocht zorgt voor nare eigenschappen en risico’s. De serie koeldrogers halen het vocht uit de perslucht tot een drukdauwpunt van 3 ËšC. De relatieve luchtvochtigheid van de perslucht ligt hierbij op ca. 30%. Het resultaat is dat er geen corrosie, vuilvorming, emulsievorming, verstopping, lekkage of drukval meer voorkomt en dat het produkt niet meer beschadigd wordt door vocht- en vuilinwerking. ALUP GrassAir biedt met de nieuwe serie koeldrogers een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing.

Rubrieken