Persberichten

Saval investeert in opleidings- en demonstratie faciliteit 03 feb 2015

Saval investeert in opleidings- en demonstratie faciliteit
Saval wil oplossingen kunnen demonstreren en de kwaliteit van toegepaste producten en systemen laten zien.

Donderdag 18 december was het dan eindelijk zover. Harrit Broos, directeur vanCIBV, de Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid, opende de nieuwe faciliteit in Breda. 

Pieter Verstappen, directeur van SK FireSafety Group - Business Unit Systems opent met de woorden dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. “Klanten willen zien wat ze kopen. Saval wil oplossingen kunnen demonstreren en de kwaliteit van toegepaste producten en systemen laten zien. Tot bepaalde omvang kunnen we brandbestrijdingstesten uitvoeren.”

Eigen verantwoordelijkheid

Harrit Broos van CIBV vindt het belangrijk dat bedrijven zoals Saval investeren in dit soort demonstratie faciliteiten. Brandveiligheid dereguleert nog steeds. Bedrijven kunnen bij Saval ervaren welke oplossingen er zoal zijn voor bepaalde risico’s. Nu de gebruikers / eigenaren van gebouwen zelf verantwoordelijk zijn volgens de wet, moeten ze zich goed laten informeren over risico’s en oplossingen. Een demonstratie van deze oplossingen spreekt boekdelen.

De nieuwe demonstratie ruimte dient tevens voor opleiding van eigen technici van SK FireSafety Group op gebied van sprinkler, watermist, detectie, gasblussing, etc… Ook voor gebruikers is deze faciliteit geschikt om bijvoorbeeld de bediening van een brandmeldcentrale en wekelijkse testen onder de knie te krijgen; ook wel ‘OP taken’ genoemd.

Demonstratie bijwonen

Wenst u een bezoek te brengen aan de regelmatig geplande demo dagen? Richt uw verzoek dan aan marketing@saval.nl o.v.v. “Bezoek demonstratie ruimte”.

Rubrieken