Persberichten

TEVEL introduceert lineaire codegever SMAG met CANopen interface 28 mrt 2016

TEVEL introduceert lineaire codegever SMAG met CANopen interface

TEVEL introduceert lineaire codegever SMAG met CANopen interface van Lika Electronic.  De SMAG lineaire codegever is  uitgerust met geleiderail voor eenvoudige en veilige montage. Typische toepassingsgebieden voor de SMAG lineaire codegever zijn: hout bewerkingsmachines, buigmachines, persen, hydraulische cilinders en diverse positionering en verstel-assen; zowel automatisch en handmatig.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoder.

De SMAG lineaire codegever bestaat uit een sensor-kop gecombineerd met een magneetband (MATG), die is geïntegreerd in een aluminium geleiderail. De SMAG lineaire codegever heeft een fysieke resolutie van 5 µm, en kan naar behoefte worden geschaald via de CANopen interface. Het aluminium profiel is max. 650 mm lang; met een meetlengte van max. 570 mm.

De SMAG lineaire codegever wordt geleverd in een alles-in-één ontwerp, en is dus klaar voor gebruik! De montage verloopt eenvoudig en vereist geen kalibratie of aanpassingen. Het meetsysteem is krachtig en garandeert soepele werking, nauwkeurigheid en hoge betrouwbaarheid; is contactloos en slijtvast. Verder is het met name geschikt voor ruwe omgevingen; ongevoelig voor stof, vuil, vet, vloeistoffen, etc. Dankzij de IP67 bescherming, en het krachtige magnetische meetsysteem.

De SMAG lineaire codegever wordt aangeboden met CANopen-interface naast de bestaande SSI-interface. De CAN-interface voldoet aan de "Device Profile voor encoders" Klasse 2: de "CIA Draft Standard 301" en het "CIA Draft Standard 406 ".

De CANopen interface biedt de gebruikelijke functies, inclusief volledige programmeerbaarheid en diagnostische informatie:

  • Uitlezing positie en snelheid;
  • Scaling functie;
  • Preset en offset waarden;
  • Tel richting;
  • Eindschakelaars;
  • Transmissiesnelheid en knooppunt-ID; softwarematig instelbaar
  • uitgebreide diagnostiek;
  • CANopen gecertificeerde kabels en connectoren.

Volg TEVEL ook op LinkedinFacebook en Google+

Rubrieken