Persberichten

TME brengt Covertent voor windmolenfunderingen op de markt 11 jul 2016

TME brengt Covertent voor windmolenfunderingen op de markt
De Covertent ingezet op een offshore locatie

TME lanceert een nieuw product voor de bescherming van de windmolenfundering tegen weer en wind. Het product, genaamd de Covertent is een eenvoudig te monteren, waterdichte tent die in de bouwfase bovenop de monopile transitioning piece geplaatst wordt.

Beschermende constructies voor windturbines bestaan al jaren, maar wat de Covertent uniek maakt is het lichte gewicht in combinatie met de krachtverdeling, waardoor de constructie bestand is tegen hevige stormen.

De Covertent bestaat uit stalen buizen die door middel van verbindingsstukken aan elkaar te koppelen zijn. Nadat het frame in elkaar is gezet, kan het doek over het frame geplaatst worden. In het doek van speciaal kunststof zit een afsluitbare doorgang, waardoor de fundering ten allen tijde toegankelijk is. De gehele constructie is door twee man binnen dertig minuten op te zetten.

De Covertent is een product van engineeringsbureau TME. Het bedrijf houdt zich bezig met engineering en machinebouw voor de bulkhandling- en on- & offshore sector. Meer informatie over het product is te vinden op de website www.covertent.com

Rubrieken