Persberichten

Unieke manier van brandveiligheidsberekening in Autodesk Revit® 23 mrt 2017

Vandaag slaan Saval en Xinaps de handen ineen om de gezamenlijke kennis op het gebied van brandveiligheid beschikbaar te stellen voor modelleurs. Als eerste ter wereld komen zij met een plug-in beschikbaar voor Autodesk Revit®. Met Saval Brandveiligheid Assistent™ zullen modelleurs in staat zijn om al in een vroeg stadium van een gebouwontwerp, data te analyseren en visualiseren met toegevoegde brandveiligheidskennis. 

 

Koen van Dijk, Marketing Coördinator Saval B.V. over de inspiratie voor Saval Brandveiligheid Assistent™: “Als bedrijf dat innoverende oplossingen ontwikkelt en levert op gebied van brandveiligheid, dwingen we onszelf om met de tijd mee te gaan. In het beginstadium van een gebouw al zoveel mogelijk kennis delen over de juiste invulling geven aan brandveiligheid, garandeert dat het model van onze bouwpartners ook qua dekking van brandveiligheid producten zo compleet mogelijk is.”

 

Saval Brandveiligheid Assistent™ brengt het beste van bouwkundige software en brandveiligheid producten samen door Saval’s unieke kennis over brandveiligheidsmaatregelen en Xinaps’ unieke algoritmes om in Autodesk Revit® gebouw modellen te analyseren en te visualiseren.

Autodesk Revit® software maakt gebruik van een 3D Bouw Informatie Model om de samenwerking tussen verschillende discipline in de gehele levensduur van het gebouw, vanaf het bouwontwerp tot de deconstructie, in de bouwsector te faciliteren. In de vroege ontwerpfase van een gebouw kan al heel snel - op basis van data vanuit het Revit® model - een analyse gemaakt worden van de benodigde brandblusmiddelen in het gebouw. Het unieke algoritme van Xinaps maakt automatische berekeningen direct in Revit® en visualiseert de uitkomst.

 

Over de samenwerking en de ontwikkeling van Saval Brandveiligheid Assistent™ zegt Frank Schuyer, CEO van Xinaps B.V.: “Een samenwerking aangaan met Saval was voor ons een logische keuze omdat hiermee gedeelde kennis van een van de belangrijkste fabrikanten in de Nederlandse markt tot de meest innovatieve oplossing zou leiden.”

 

Met Saval Brandveiligheid Assistent™ kan een Revit® modelleur o.a.:

  • Het bereik van brandblustoestellen berekenen en direct visualiseren in Revit®.
  • Automatisch de brandbestrijding in het vloerplan visualiseren. Dit is mogelijk door de lengte van de brandslang, de maximale loopafstand naar een brandblusser en het bereik van een brandslanghaspel te berekenen. Rekening houdend met de beweging van de brandslang om hoeken, kolommen en interieur heen.
  • Het bereik van brandblustoestellen vergelijken met de brandcompartimenten voor een optimale plaatsing van de brandblustoestellen.

Saval Brandveiligheid Assistent™ is niet alleen maar een middel om brandvoorschriften mee te controleren. Saval en Xinaps stellen hiermee Revit® modelleurs in staat om in hun ontwerpen, conform het Nederlandse Bouwbesluit en de NEN 4001, brandveiligheidsanalyses te maken om zo efficiëntie te bevorderen in het vroege ontwerpfase van een gebouw.

Rubrieken