Persberichten

40% lichtere motorkabels 16 okt 2015

40% lichtere motorkabels
40% gewichtsbesparing...

Omdat de igus chainflex-motorkabels CF430.D en CF440 (afgeschermd en niet-afgeschermd) 40% minder wegen dan vergelijkbare kabels, zorgen zij bij grote verplaatsingen in kabelrupsen voor een belangrijke gewichtsbesparing van het totale systeem. Hiermee leveren zij een bijdrage aan een lagere belasting, een langere levensduur en een reductie van het energieverbruik.

Het lage gewicht van de enkeladerige motorkabels is gerealiseerd door de ontwikkeling van een speciale geleider van CCA materiaal. De kabelkern van deze geleider bestaat uit licht aluminium dat voorzien is van een laagje koper. Naast de lage dichtheid waarborgen deze geleiders - in vergelijking met louter aluminium - het cross-contact. Tevens draagt de koperen bekleding bij aan een verhoging van de levensduur van de hele geleider.

De buitenmantel bestaat uit een mix van thermoplastische elastomeren (TPE) die de kabels slijt- en buigvast maakt en tevens UV- en ozonbestendig. Hiermee zijn de kabels ook geschikt voor buitengebruik.

Toepassingen

De kabels zijn speciaal ontwikkeld voor zeer grote verplaatsingen outdoor en vinden hun toepassing dan ook in onder meer de installatie- en machinebouw, bij kranen, schepen of in transportsystemen. Door de verbeterde strandingsmethode en het isolatiemateriaal zijn de motorkabels bovendien beter geschikt voor toepassing in kabelrupsen.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/chainflex

 

Rubrieken