Persberichten

Ahlborn Almemo MA710 Touch Screen meetinstrument en datalogger 14 jan 2014

Ahlborn Almemo MA710 Touch Screen meetinstrument en datalogger

Ahlborn Almemo MA710 meetinstrument en datalogger met touchscreen bediening voor universeel gebruik.

De Almemo MA710 is de laatste ontwikkeling van  Ahlborn, het instrument is robuust en licht en kan worden toegepast voor draagbaar of stationair gebruik.

De MA710 is voorzien van 10 Almemo ingangen met elke 4 meetkanalen die geschikt zijn voor analoge en D6 / D7 digitale sensoren. De digitale sensoren hebben als voordeel dat deze nauwkeuriger en sneller zijn dan de analoge uitvoeringen.

Alle Almemo sensoren zijn plug en play. Kalibratie en sensor gegevens worden in de stekker van de desbetreffende sensor opgeslagen en kunnen eenvoudig op ieder ander instrument worden toegepast.

Ahlborn levert diverse sensoren en stekkers waarmee nagenoeg iedere grootheid kan worden gemeten.

De datalogger heeft  een groot helder scherm en een  eenvoudige touch screen bediening waarop alle gegevens kunnen worden ingesteld en uitgelezen. Bij het programmeren van het instrument heeft men de beschikking over help en assist functies.

Meetgegevens zoals actuele, piek en gemiddelde waarden worden duidelijk als lijst, balkendiagram of lijngrafiek op het scherm weergegeven.

De Almemo MA710 heeft een  intern flash geheugen voor opslag tot 1,5 milj. Meetwaarden en is eventueel uit te breiden met een extra SD geheugenkaart.

De datalogger kan tot max. 100 metingen per seconde meten per meetkanaal.

Daarnaast is de Almemo MA710 voorzien van 3 uitgangen. Op deze uitgangen kunnen alle uitgangs- modulen zoals relay- trigger en datakabels worden aangesloten.

Het instrument heeft verder een ingebouwde barometer sensor voor compensatie van signalen waarbij de barometer stand van invloed is.

De Almemo MA710 werkt op een 13,8 Ah Lithium accu of op de 230 VAC netvoeding.

Voor meer info bel IPPN Measurements & Controls Tel.: 0314 667748
 

Rubrieken