Persberichten

Alles uit een hand: industrieel geconfectioneerde kabelrups-systemen 16 mrt 2017

Alles uit een hand: industrieel geconfectioneerde kabelrups-systemen
Van de readychain Basic tot aan readychain Premium (van links naar rechts): de klant ontvangt altijd de energietoevoer-oplossing waarmee hij kosten kan beparen. (Bron: igus B.V.)

Bij igus staat de naam "readychain" voor voorgemonteerde op maat gemaakte kabelrups-systemen. Met de nieuwe readychain Basic, Standard, Standard Plus en Premium, heeft igus nu vier opties in het assortiment, waarmee alles uit één hand geleverd kan worden, van eenvoudige kabelrups en kabel, tot aan volledig voorgemonteerde kabelrups-systemen. Dit is niet alleen makkelijk maar het bespaart ook bedrijfskosten.

igus biedt betrouwbare, geteste kabelrupsen en kabels voor bewegende toepassingen alsook geconfectioneerde complete systemen. Vooral voor lange rijwegen en rijk gevulde multi-as-systemen, besparen ze niet alleen tijd qua confectioneren en monteren maar bieden ze ook voorspelbare kosten. Alle bewegende componenten werden ontwikkeld, getest en gecoördineerd in het eigen igus test-laboratorium. Met readychain ontvangen klanten een volledig betrouwbaar, voor-geassembleerd systeem uit één hand, direct van de producent inclusief garantie. Tegelijkertijd kan het aantal leveranciers en bestellingen met 75% gereduceerd worden, terwijl opslag en verwerkingskosten worden vermeden.

Eén order, één factuur, één levering

igus project managers begeleiden de readychains tijdens alle project fasen. Hierbij zijn de interfaces, leveringsstatus, het montageproces en de inspanning van de klant net zo belangrijk als het product zelf. In de igus fabriek worden readychains industrieel geproduceerd op een bedrijfsoppervlak van 3.000 m2 met state-of-the-art productietechnieken en gespecialiseerde medewerkers – van eenvoudige tot complexe systemen met op maat gespecificeerde kabels, slangen, connectoren, scheidingsschotten, aansluitelementen, trekontlastingen en bevestigingsmaterialen. "We industrialiseren handwerk", legt Christian Stremlau uit, hoofd van de readychain en readycable business unit bij igus. "Omdat doorvoer, kwaliteit en prijs belangrijker zijn geworden." Afhankelijk van het confectionerings-niveau, kan de klant kiezen uit niet geconfectioneerde chainflex-kabels (readychain Basic) of voorgemonteerde readycable kabels (readychain Standard) voor toepassing in kabelrupsen. Deze zijn ook beschikbaar als montage klaar multi-as-systeem inclusief staaldelen, hetgeen het aantal stekkerpunten reduceert en de aansluit-interfaces optimaliseert (readychain Standard Plus).

De gebruiker heeft toegang tot het uitgebreide readycable assortiment met meer dan 4.000 verschillende drivekabels in maar liefst 7 kwaliteitsniveaus. "De geconfectioneerde kabels, inclusief connectoren, worden op maat gemaakt op iedere gewenste lengte tot op de centimeter nauwkeurig, zoals tegenwoordig normaal is in de industrie," voegt Stremlau toe. "Bij igus rekent men daarom geen toeslag voor een minimale bestelhoeveelheid." Voor verdere kostenbesparingen en een groter gemak voor de klant, biedt igus levering en montage van het volledig geconfectioneerde kabelrups-systeem (direct) op de machine (readychain Premium) aan. Een exact passend transportframe ook wel bekend onder de naam "readychain rack" waarborgt een betrouwbare en snelle montage op locatie, zodat deze direct plug & play op de machine in bedrijf genomen kan worden. Voor het product en de dienstverlening, ontvangt de klant slechts één enkel bestelnummer per productgroep. igus produceert de readychains wereldwijd in 12 fabrieken en levert deze dankzij de geavanceerde logistieke processen, vrijwel altijd binnen één tot tien dagen, bij u op locatie op de afgesproken deadline.

Een kijkje in de readychain fabriek neemt u hier.

Rubrieken