Persberichten

Antibacteriële W160 Tribo-Tape van igus: Reductie van slijtage in hygiëne gevoelige applicaties 16 sep 2016

Antibacteriële W160 Tribo-Tape van igus: Reductie van slijtage in hygiëne gevoelige applicaties
Tribo-tape van igus

Met de witte iglidur W160 Tribo-Tape breidt igus haar assortiment aan variabele glijfolies uit met een antibacterieel en UV-stabiel materiaal. Daarmee kunnen tribologisch belaste oppervlakken in hygiëne gevoelige toepassingen, zoals bijvoorbeeld in de medische- en laboratoriumtechniek, snel en eenvoudig bekleed worden.

De specialist op het gebied van kunststoffen voor bewegende toepassingen biedt met haar Tribo-Tapes, gemaakt van wrijvings-geoptimaliseerde polymeer materialen, een eenvoudige mogelijkheid voor de reductie van wrijvingswaarden. Eenvoudig op maat te snijden en optioneel verlijmbaar, creëren de glijfolies, die een halve tot één millimeter dik zijn, een glijdend oppervlak en reduceren zo de wrijvingsweerstand bij bewegende toepassingen. Dit beschermt de componenten en bespaart tegelijkertijd energie en aandrijfkosten, zowel in gereedschapsmachines als in transportlijnen.

Vierde Tribo-Tape voor hygiënische omgevingen

Na varianten voor hoge slijtage, hitte- en chemicaliën resistentie of levensmiddelenconformiteit volgens de FDA-norm, biedt igus nu met iglidur W160 een vierde materiaal aan. Haar antibacteriële eigenschappen maken de nieuwe Tribo-Tape tot een interessant materiaal voor hygiëne gevoelige toepassingen, zoals bijvoorbeeld in de medische- en laboratoriumtechniek. Door de witte kleur kan de Tribo-Tape evengoed in de medische wereld als zichtbaar deel worden ingezet. „UV-stabiliserende toevoegingen aan de kunststof compound verhinderen daarnaast de, door foto-oxidatie, modificatie van materiaaleigenschappen“, stelt René Achnitz, afdelingshoofd van iglidur glijlagers. “Zo behoudt het onderhoudsvrije iglidur W160 haar tribologische voordelen ook bij blootstelling aan UV-licht permanent, bijvoorbeeld bij machines voor polymerisatie of sterilisatie.” De glijfolie kan in verschillende breedtes van 20 t/m 500 mm, en optioneel met een zelfklevende achterzijde voor het gemakkelijk aanbrengen, worden besteld. Door de snijservice van igus wordt de glijfolie ook exact passend geleverd qua breedte en lengte van het product, of voor vrij gedefinieerde onderdelen. Zelfs bij geringe installatieruimte kan Tribo-Tape W160 daarom flexibel worden ingezet, om effectief en voordelig de slijtage bij bewegende toepassingen significant te reduceren.

Voor meer informatie gaat u naar: http://www.igus.nl/wpck/12597/iglidur_Tribofolie

Rubrieken