Persberichten

Atlas Copco introduceert revolutionaire vloeistofringvacuümpomp met cavitatiebescherming 23 okt 2019

Atlas Copco introduceert revolutionaire vloeistofringvacuümpomp met cavitatiebescherming
LRP 1000 VSD+

Dubbele frequentieregeling  

De geïntegreerde werking van de beide frequentieregelaars maken de LRP VSD+ vacuümpomp tot een energie-efficiënte vacuümpomp voor natte en vochtige toepassingen. Uitvoeringen zoals EPS-productie, plastic extrusion (kalibratie), bierproductie, papierproductie, pneumatisch transport van kunststof granulaat?en nog vele andere toepassingen. 

De vacuümpomp zit in een robuuste omkasting met een ergonomisch ontwerp. HMI, inlaat, uitlaat en kabelaansluitingen zitten makkelijk bereikbaar bovenop de omkasting. De LRP VSD+ is zeer energie-efficiënt en gebruikt algoritmen voor het voorkomen van cavitatie van de impeller.   
 

Compact en robuust ontwerp 

De LRP VSD+ heeft een IP54 geclassificeerde schakelkast, is bijzonder geluidsarm (69 dBA), is bestand tegen stof en water en gebruikt 70% minder vloeroppervlak dan de traditionele waterringpomp. De LRP VSD+ is geschikt voor zware toepassingen en werkomgevingen met corrosie en agressieve procesgassen door zijn roestvaststalen impeller, eindplaten, watertank en warmtewisselaar. Het gesloten watercircuit met geïntegreerde warmtewisselaar zorgt ervoor dat het water dat de pomp verlaat, wordt opgevangen in de watertank en recirculeert. De warmtebelasting wordt afgevoerd via een roestvaststalen warmtewisselaar. De LRP VSD+ heeft een volledig geautomatiseerde standaardfunctie betreft het bewaken van het waterpeil en het bijvullen van het water.  

 

Bewaking op afstand  

De LRP VSD+ serie is standaard uitgerust met de MkV Elektronikon®-besturing waardoor meerdere vloeistofringvacuümpompen kunnen worden aangesloten en gemonitord.  Dit maximaliseert energiebesparing, verhoogt de stabiliteit van het proces en optimaliseert de totale energie consumptie. De module voorziet van informatie over vereist onderhoud, veiligheidsuitschakelingen en waarschuwingsalarmen. Daarbij geeft het feedback over de inlaatcondities, set point regeling en de status van de LRP VSD + inclusief de pompstatus.  

Rubrieken