Persberichten

Bespaar tijd en ruimte met intelligente connectormodules 13 mrt 2018

Bespaar tijd en ruimte met intelligente connectormodules
Dankzij een eenvoudig modulair ontwerp, maakt module connect de configuratie van individuele connectormodules mogelijk. Dankzij accessoires zoals montageplaten, labelhouders, borgelementen en diverse trekontlastingen kan module connect worden omgevormd tot een complete plug-and-play kabelrups module. (Bron: igus B.V.)

Met module connect, toonde igus tijdens de SPS IPC Drives beurs van 2017 het concept van een vernieuwende plug-in connector voor het aansluiten van elektrische kabels-, glasvezelkabels en pneumatiek. Dankzij het modulaire systeem, kan eenvoudig een individueel plug-in/scheidingspunt geconfigureerd worden als één module afkomstig van diverse stekkerbehuizingen. Het module connect systeem kan achter de kabelrups gemonteerd worden, tussen kabelrupsen in, of rechtstreeks op de schakelkast en wordt gebruikt daar waar een groot aantal kabels ingeplugd worden, in een zo klein mogelijke ruimte.

Naast kabelrupsen en flexibele kabels biedt igus ook compleet geconfectioneerde systemen, die onder de naam readychain aangeboden worden. Om het aansluiten van kabels eenvoudiger te maken, heeft igus nu een innovatieve insteekconnector ontwikkeld, waarmee insteekmodules met behulp van het modulaire systeem individueel geconfigureerd kunnen worden. Hier kan een behuizing worden uitgerust, met tot wel vier verschillende stekker-inserts. De behuizingen worden dan met elkaar verbonden, zodat vrijwel ongelimiteerde variaties mogelijk zijn met individuele breedtes en hoogtes. Dankzij accessoires zoals montageplaten, labelhouders, borgelementen en diverse trekontlastingen kan module connect worden omgevormd tot een complete plug-and-play kabelrups module. "Vanwege het compacte ontwerp van de behuizing, bespaart module connect veel ruimte en maakt het voor elke toepassing een hogere contactdichtheid mogelijk", benadrukt Christian Stremlau, hoofd van readychain & readycable bij igus. Een ander voordeel: er worden slechts net zoveel stekker-inserts als daadwerkelijk nodig zijn bevestigd. De connector modules kunnen aan de vulling en geometrie van de betreffende kabelrups worden aangepast in één of meer lagen. "Hierdoor is een ideale bekabeling mogelijk qua functie en ontwerp voor elke toepassing", vervolgt Christian Stremlau. Voor module connect zijn er diverse toepassingsmogelijkheden, zoals bij vaste of bewegende zijde van de kabelrups, tussen twee kabelrupsen in, of voor het insteken van kabels in aansluitboxen of schakelkasten.

readychain: geteste systemen van één leverancier

Met het readychain productprogramma, besparen gebruikers tijd bij het confectioneren en de montage, vooral bij lange rijwegen en zwaar beladen meerassige systemen; bovendien biedt het de klant voorspelbare kosten. Alle bewegende onderdelen werden ontwikkeld, getest en gecoördineerd in het eigen igus test-laboratorium met een oppervlak van 2.750 vierkante meter. Met readychain ontvangen klanten een volledig, voor-geassembleerd systeem afkomstig van één leverancier, inclusief systeemgarantie. Tegelijkertijd kan het aantal leveranciers en inkooporders hierdoor met 75% gereduceerd worden, terwijl opslag en verwerkingskosten worden vermeden. Voor product en service, krijgt de klant één ordernummer per productgroep. igus produceert readychains in 12 fabrieken en levert deze wereldwijd.

Hoe module connect werkt ziet u in in de video www.igus.nl/moduleconnect

Rubrieken