Persberichten

CAT7-ethernetkabel - gegevensoverdracht voor bewegende toepassingen 27 jul 2015

CAT7-ethernetkabel - gegevensoverdracht voor bewegende toepassingen
CAT7 kabel voor bewegende toepassingen

Wil de fabriek van de toekomst kunnen functioneren, dan moet communicatie real time op alle niveaus gegarandeerd zijn. Opdat alle werkplekken gegevens met elkaar kunnen uitwisselen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van ethernetkabels. Hiervoor biedt igus ethernetkabels op koperbasis in 23 verschillende typen, die zijn ontwikkeld voor continu bewegende industriële toepassingen, maar tevens voldoen in veel andere veeleisende applicaties.


CAT7-ethernettechnologie


De nieuwe CAT7-kabel CFBUS.052 beschikt over gevlochten en parige afschermingen en een algehele gevlochten afscherming met 90 procent optische afdekking die ervoor zorgt dat het functioneren ook na miljoenen buigcycli in de kabelrups gehandhaafd blijft en data overdracht gegarandeerd is. De speciale kabel-/omvlechtingsconstructie maakt deze CFBUS-kabel ook op de lange duur buigvast.
Een met geoptimaliseerde vlechthoek vervaardigd afschermingsvlechtwerk beschermt zowel de algehele afscherming voor mechanische breuken als de elektromagnetische compatibiliteit van de kabel. De afgeschermde paren worden met een geoptimaliseerde slaglengte zo geslagen dat ze aan de ene kant bestand zijn tegen de hoge mechanische belasting, maar aan de andere kant ook aan de elektrische vereisten ten aanzien van de gegevensoverdracht voldoen.
Deze CAT7-kabel is net als alle slijtvaste chainflex® TPE CFBUS-typen vlambestendig, UL/CSA-, EAC- CTP en DESINA gecertificeerd. De nieuwe kabel is bovendien geschikt voor gebruik in clean rooms.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/CFBUS

Rubrieken