Persberichten

chainflex buskabels besparen kosten dankzij nieuwe 300V UL goedkeuring 17 dec 2020

chainflex buskabels besparen kosten dankzij nieuwe 300V UL goedkeuring
De nieuwe 300V UL spanningsklasse van chainflex buskabels biedt ontwerpvrijheid bij de toekenning van de kabelrups en bespaart kosten. (Bron: igus B.V.)

Door het verhogen van de spanning naar 300, kunnen gebruikers nu chainflex buskabels direct naast kabels met een hoger spanningsniveau leggen. Voorheen moesten alle kabels met verschillende spanningsklassen separaat worden gelegd overeenkomstig de specificaties van de UL-testorganisatie. Met de nieuwe, verbeterde en UL-goedgekeurde spanningsklasse, optimaliseert de gebruiker zijn/haar technologie en bespaart kosten en tijd voor het ontwerp van de kabelrups.

The Underwriters Laboratories (afgekort: UL) is een onafhankelijke organisatie in de VS welke uiteenlopende producten test op hun veiligheid. De regelgeving met betrekking tot brandveiligheid is zeer strikt. Uitsluitend geteste producten ontvangen het UL-certificaat hetgeen een gemakkelijke wereldwijde distributie van machines en systemen garandeert. Met betrekking tot kabels bepaalt de UL dat alle kabels met verschillende spanningsklassen in een energietoevoersysteem altijd mechanisch van elkaar gescheiden moeten worden. Als gevolg daarvan moest de ontwerpafdeling veel tijd en kosten besteden aan het ontwerpen van de kabelrups. Om deze kostenpost te reduceren en de techniek te verbeteren, heeft igus nu de spanning van 300V voor haar CF888, CFBUS.PVC, CF898 en CFBUS.PUR chainflex buskabels verhoogd en het UL-certificaat ontvangen. Dit betekent dat kabels met hetzelfde spanningsniveau direct naast elkaar gelegd kunnen worden. Het is nu niet langer nodig de kabels te scheiden. "En dat kan het formaat van de kabelrups reduceren en minder installatiewerk betekenen voor de tussenschotten", legt Rainer Rössel uit, Business Unit Manager voor chainflex kabels bij igus.

Buskabels doorstaan 17 miljoen cycli in test

De buskabels zijn beschikbaar in onze vier kabelkwaliteiten met PVC of PUR buitenmantel. Op deze manier krijgt de gebruiker altijd technisch de beste en tegelijkertijd de voordeligste kabel die werkt in bewegende toepassingen. De levensduur van de 300V UL buskabels werd ook in het eigen 3.800 vierkante meter grote igus testlaboratorium aangetoond. Hier controleert de motion plastics expert al haar producten voor alle gebeurtenissen tot aan totaal defect raken. In een test met de CFBUS.PUR.049 buskabel met een buigradius van 10.3xd, doorstond het 17 miljoen cycli. Dankzij de talloze testreeksen, kan igus een unieke garantie geven van 36 maanden op alle chainflex kabels. Voor de eenvoudige en snelle selectie van technisch gezien de beste kabel tegen een redelijke prijs, is de chainflex levensduurcalculator ideaal. Hier kan de gebruiker simpelweg de omgevingsparameters van de toepassing invoeren en direct informatie verkrijgen over de levensduur en prijsvergelijking van de verschillende kabelkwaliteiten.

Rubrieken