Persberichten

Compact en kostenbesparend: drylin portaalrobot van igus 09 feb 2018

Compact en kostenbesparend: drylin portaalrobot van igus
Smeermiddelvrij en nauwkeurig verplaatsen op drie assen met de nieuwe drylin E portaalrobot voor kleine ruimtes. (Bron: igus B.V.)

Met gemak en precisie bewegen in de allerkleinste ruimtes. Dit zijn de vereisten voor portaalrobots, die bijvoorbeeld worden gebruikt in automatiseringstaken bij handling en test-automatisering. igus heeft nu een nieuwe compacte portaalrobot ontwikkeld, welke ideaal gebruikt kan worden voor dergelijke scenario's. Deze is reeds binnen 24 uur geleverd. De complete oplossing bestaat uit smeermiddelvrije en onderhoudsvrije tandriemassen en motoren en is direct uit voorraad leverbaar tegen de lage prijs van € 1.799,-.

De automatisering van productieprocessen wordt steeds belangrijker voor de machinebouw, om producten te produceren binnen de kortst mogelijke tijd en tegen lage kosten. Daarom heeft igus een nieuwe, compacte portaalrobot ontwikkeld die niet alleen snel wordt geleverd, maar ook kosten-effectief is met een prijs van € 1799,-. De nieuwe smeermiddelvrije en onderhoudsvrije drylin E portaalrobot is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, of het nu in de medische technologie is met hoge veiligheidseisen, taken in micro-elektronica, of voor pick & place functies voor hele kleine series. In een kleine werkruimte van 400 x 400 x 100 mm, kan de kleine complete oplossing ladingen tillen tot 2,5 kg, bij maximum snelheden van 0,5 m/s. "Twee drylin ZLW tandriemassen en één drylin GRW tandheugelas zorgen voor een precieze geleiding en een smeermiddelvrije werking dankzij glij-elementen gemaakt van high-performance kunststoffen," legt Alexander Mühlens uit, hoofd Planning van drylin aandrijftechnologie bij igus. Bevestigingselementen voor systeemprofielen zijn ook als optie leverbaar. De portaalrobot wordt gebruiksklaar geleverd voor aansluiting op NEMA 17/23 stappenmotoren en encoders en dat binnen 24 uur. Zo kan de klant zijn product de volgende dag al op de machine monteren.

drylin E portaalrobots voor direct gebruik
Naast de nieuwe drylin E portaalrobot voor kleine werkruimtes, levert igus ook lijn- en platte portaalrobots direct uit voorraad. Alle portaalrobots zijn voorzien van vooraf geconfigureerde drylin lineairmodules en lineaire assen met NEMA stappenmotoren, evenals alle componenten die nodig zijn voor zelfmontage. Naast de items die uit voorraad leverbaar zijn, kan de gebruiker zijn/haar eigen op maat gemaakte lineaire robot samenstellen en aanvragen op www.igus.eu/robot-enquiry op basis van het drylin W systeem. Afhankelijk van de vereisten van de klant, kunnen aslengte en diverse motoren worden geconfigureerd, bijvoorbeeld met kabelrupsen en kabels van igus.

Rubrieken