Persberichten

Complete oplossing voor lasrobots: kant-en-klare slangenpakketten 03 feb 2017

Complete oplossing voor lasrobots: kant-en-klare slangenpakketten
De nieuwe 3D slangenpakketten voor lasrobots maken service snel en eenvoudig. (Bron: igus B.V.)

Voor een razendsnelle vervanging van kabelrups-systemen op lasrobots biedt de motion plastics specialist igus nu aansluitklare slangenpakketten aan. Eenvoudig aanpasbaar aan gebruikte standaarden, kunnen deze complete systemen snel en eenvoudig op de robot worden aangesloten en wordt productiestilstand tot een minimum beperkt. Klanten kunnen vertrouwen op de "alles-in-een" oplossingen van igus.

In volledig geautomatiseerde productielijnen zoals bijvoorbeeld in de automotive industrie is tijd een zeer belangrijke factor. Wanneer er productiestilstand is, dan telt elke minuut. Hier helpen voorgeconfectioneerde systemen, om de tijdsduur van onderhouds- en montagewerkzaamheden zo gering mogelijk te houden. Daarom biedt igus nu complete slangenpakketten aan voor lasrobots, die klaar zijn voor montage. Deze pakketten bestaan uit een driedimensionale triflex R kabelrups van igus, volledig gevuld met chainflex kabels en slangen, voor de toevoer van energie, data en media. "Vanwege de vele aanvragen voor het retrofitten van bestaande installaties, hebben we besloten dit standaardpakket voor lasrobots te ontwikkelen", legt Jörg Ottersbach, afdelingshoofd Robotica bij igus uit. "Deze kunnen individueel aan de normen van de klant worden aangepast; zo kan bijvoorbeeld worden gekozen uit verschillende bussystemen, slangfabrikanten of kabeldiameters." Ook is het mogelijk, de kabels volgens 24 fabrikantenstandaarden met originele stekkers direct door igus te laten confectioneren.

Volledig zorgeloze pakketten voor industriële robots

De nieuwe slangenpakketten van igus garanderen een snelle vervanging van de energietoevoer. Voor andere toepassingen rondom industriële robots biedt igus zowel individueel advies aan klanten als een eenvoudig te bedienen online tool. Met de "QuickRobot" (http://www.igus.nl/quickrobot) kunnen de juiste configuraties uit meer dan 2000 opties met slechts enkele muisklikkengeselecteerd en besteld worden. Indien gewenst levert igus eveneens passende retractie-systemen, om de kabelrups steeds met een constante spanning tot het einde van de robotarm te geleiden, of voert indien gewenst de montage bij de klant op locatie uit. Omdat igus alle componenten van het kabelrups-systeem produceert, kan de betrouwbaarheid gegarandeerd worden. Dankzij de optimale afstemming van zowel kabelrups als kabel is igus als enige leverancier in staat een garantie van 36 maanden te geven.

Meer informatie vind u hier.

Rubrieken