Persberichten

Datakabels voor de kleinste buigradii in bewegende toepassingen 22 mei 2017

Datakabels voor de kleinste buigradii in bewegende toepassingen
De nieuwe CF298 en CF299 met TPE-buitenmantel voor de kleinste buigradii vanaf 4xd. (Bron: igus B.V.)

De nieuwste generatie chainflex datakabels met een geleider van een nieuwe legering en een halogeenvrije TPE-buitenmantel is uitermate geschikt voor de kleinste buigradii vanaf 4xd en geschikt tot wel 40 miljoen cycli. De nieuwe high-performance geleiderlegering van igus is dé oplossing voor hoogdynamische toepassingen met kleine radii vanaf 15 mm. De CF298 en CF299 zijn unieke kabelseries voor extreem zware belasting bij de kleinste radii en worden uit voorraad geleverd.

Dynamische toepassingen met zeer kleine buigradii kunnen er snel toe leiden dat de koperen aders van conventionele kabels hun mechanische belasting's-limieten bereiken. Voor zeer kleine installatieruimtes heeft igus nu nieuwe datakabels geïntroduceerd. De CF298 (niet afgeschermd) en de CF299 (afgeschermd) zijn intensief getest in het grootste laboratorium in de sector met een vloeroppervlak van maar liefst 2.750 m² en zijn geschikt bevonden voor kleine buigradii vanaf 4xd bij continue beweging. Hierdoor kan igus de kleinste buigfactor voor bewegende datakabels in kabelrupsen aanbieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van de nieuwe high performance legering en de zeer flexibele TPE-buitenmantel, welke het barsten en breken van de mantel voorkomt. Het mantelmateriaal biedt tevens de hoogst mogelijk slijtvastheid in combinatie met kabelrupsen van igus.

Voor extreem zware en moeilijke omgevingen

De nieuwe generatie igus datakabels is ideaal voor korte, snelle bewegingen, bijvoorbeeld in pick-and-place machines of andere snelle handling-toepassingen. Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassing dankzij hun bestendigheid tegen UV, lage temperaturen en oliën. Omdat de kabels zijn gecertificeerd conform ISO klasse 1, kunnen ze ook in cleanrooms worden toegepast. De nieuwe datakabels zijn ontworpen voor maximaal 40 miljoen cycli in kabelrupsen. Daarom geeft igus ook hier een levensduurgarantie van 36 maanden, net als op alle andere chainflex kabels. De CF298 en CF299 zijn leverbaar in diverse aderaantallen- en doorsneden.

Meer informatie vindt u hier.

Rubrieken