Persberichten

Een kwestie van schoonheid: zwembadreiniger met xiros kogellagers zorgt voor een schone vloer 18 mei 2018

Een kwestie van schoonheid: zwembadreiniger met xiros kogellagers zorgt voor een schone vloer
In de Poolwonder Turbo XL, worden xiros kogellagers gebruikt als extra geleiding voor de motoras onder de propeller en de asafdichting. (Bron: igus B.V.)

Als de zomermaanden er weer aankomen, is het tijd het zwembad in de tuin weer schoon te maken. Maar zwembadliefhebbers kennen het probleem: het vuil van bladeren en mos dat zich in de winter heeft opgehoopt, is lastig te verwijderen. De Poolwonder Turbo XL biedt een oplossing. De xiros radiale groef kogellagers van igus, maken een soepele werking mogelijk. De smeermiddel- en onderhoudsvrije polymeer kogellagers zijn succesvol door hun geringe gewicht, lange levensduur en corrosiebestendigheid.

Als het voorjaar nadert, wordt het weer tijd het zwembad schoon te maken. De nieuwe zwembadreinigingsmachine Poolwonder Turbo XL weegt slechts 1,4 kg. Met een zuigbreedte van slechts 40 cm verwijdert het gemakkelijk zand, bladeren en vuil van de zwembadvloer. Het accu model past op elke telescoopsteel met een clipsysteem en 30-mm diameter. Hij is geschikt voor het dagelijks reinigen van zwembaden tot maximaal 50 vierkante meter. Vanwege het gespecialiseerde toepassingsgebied onder water, heeft Poolwonder er voor gekozen componenten te installeren die corrosie- en onderhoudsvrij zijn. Hier toont het xiros polymeer kogellager gemaakt van high-performance kunststof van igus haar voordelen.

Corrosiebestendig met xiros B180 polymeer kogellagers

Het xiros B180 polymeer kogellager wordt gebruikt in de Poolwonder Turbo XL als extra geleiding van de motoras onder de propeller. Alle producten in het xiros-programma zijn smeermiddelvrij net als xirodur B180. Omdat de smeermiddelen niet kunnen uitspoelen, of afbreken door externe factoren, wordt de omgeving niet verontreinigd. Daarnaast zijn de lagers ook geschikt voor krappe installatieruimten. Met de Poolwonder, is het lager ingesloten tussen twee afdichtingen, waardoor nasmerenlastig zou zijn. Daarnaast overtuigt het xirodur materiaal door een lange levensduur en corrosiebestendigheid. Hierdoor zijn de polymeer kogellagers bijzonder geschikt voor toepassingen zoals die van de zwembadreiniger. De xirodur B180 radiale groef kogellagers zijn geschikt voor toepassing in het temperatuurbereik van -40 tot +80 °C en voor asdiameters van 3 tot 60 mm. De kogellagers van igus hebben zichzelf al bewezen in het model Poolwonder Turbo XL. Andere toepassingsgebieden voor de xiros B180 radiale diepe groef kogellagers, variëren van vacuüm en verpakking tot huishoudelijke apparaten en cleanroom-technologie.

In de volgende video ziet u hoe xiros polymeer kogellagers worden getest in het igus testlab met een oppervlakte van 2.750 vierkante meter:

https://www.youtube.com/watch?v=8Ky6QqFjSOM

Rubrieken