Persberichten

Een lange reis: 80 low-cost robots van igus voor onderzoek op universiteiten en hogescholen in India 26 apr 2019

Een lange reis: 80 low-cost robots van igus voor onderzoek op universiteiten en hogescholen in India
Tijdens een workshop in Aken, leerden de Indiase professoren direct van de software-ontwikkelaar hoe gemakkelijk het was om de robolink low-cost robotarmen van igus in beweging te krijgen. (Bron: igus B.V.)

Robotica en automatiseringstechnologie zijn twee belangrijke onderwerpen op universiteiten en hogescholen in India én Duitsland. De overheden van beide landen werken intensief samen om onderzoek op deze vlakken te stimuleren. In respons op de zoektocht van de Indiase overheid voor eenvoudige robotsystemen voor educatieve doeleinden, was robolink, het voordelige bouwpakket van igus zo overtuigend, dat meer dan 80 robolink robotarmen voor 40 onderwijsinstellingen werden besteld. Tijdens een workshop in Aken, deden professoren uit India direct ervaring op uit eerste hand, hoe eenvoudig het is om de low-cost robots van igus te bedienen.

Toenemende samenwerking tussen Duitsland en India – De overheden van de twee landen zetten zich in voor dit doel. Deze inspanningen werden geactiveerd toen de Indiase premier, Narendra Modi, in juli van het afgelopen jaar op bezoek kwam bij Angela Merkel in Berlijn. Met 1,3 miljard inwoners, zei Merkel, is India een sterke partner voor Duitsland. Het was nu tijd om de intentieverklaring die de twee landen hadden getekend met als doel de samenwerking te consolideren te implementeren. Een nauwere samenwerking op de gebieden van onderzoek en educatie is een belangrijk aspect van deze verklaring. Het onderwerp robotica en automatiseringstechnologie is een nieuw interessegebied bij universiteiten en hogescholen in India en is in sommige gevallen slechts in geringe mate bestudeerd. Vangapandu Venkatanagaraju werkt namens de Indiase overheid om het kennisoverdrachtsproces tussen Indiase en Duitse ingenieurs op te zetten. Bij het bezoek aan de Automatica-beurs op zoek naar robots die gebruikt konden worden voor educatieve doeleinden, werd de aandacht getrokken door robolink, het voordelige bouwpakket-systeem van de motion plastics specialist igus. Dit leidde tot het idee van het uitrusten van universiteiten en hogescholen met 80 robotarmen op het gebied van automatiseringstechnologie.

Gemakkelijk te gebruiken dankzij intuïtieve software

De hogescholen en universiteiten moeten leren hoe eenvoudige automatiseringstaken in de industrie uitgevoerd kunnen worden met de robotarmen. 40 Indiase educatieve instituten ontvangen elk twee robots: de robolink DCi met vier assen, geïntegreerd besturingssysteem en elektrische magneten, evenals een robolink robotarm met vier assen en pneumatische zuignappen. In het kader van een delegatiereis, maakten 24 Indiase professoren zichzelf vertrouwd met de robolink systemen. De reis was georganiseerd door APS GmbH. Het bedrijf heeft zelf besloten de roboticakennis en het onderzoek over te dragen tussen de landen. De professoren werden getraind door de igus low-cost robotica experts, Alexander Mühlens en Kai Schmitz, tijdens een event in het Aachen Digital Capability Center. Dr. Christian Meyer, de ontwikkelaar van de robolink DCi software van Commonplace Robotics, instrueerde de professoren omtrent het gebruik van de intuïtieve software. "Na extra Train the Trainer webinars, zullen de getrainde professoren hun studenten leren hoe robolink kan worden gebruikte in industriële toepassingen", legt Meyer uit. Na slechts een korte uitleg waren de professoren in staat enkele bewegingen van de robot te definiëren en hun succes "live" te zien. Andere projecten, zoals het gebruik van low-cost robotica op het gebied van textieltechnologie worden al gepland in samenspraak met APS GmbH.

Meer informatie over deze en andere robotarmen vindt op de website van igus.

 

 

Rubrieken