Persberichten

Mobiele handmeter Endress+Hauser 16 jun 2020

Een getalenteerde allrounder met maximale flexibiliteit
Met de Liquiline Mobile CML18 kan pH, ORP, geleidbaarheid en zuurstof gemeten worden op slechts 1 handmeter. Specifieke sensor- en kalibratiedata worden in de Memosens koppeling bewaart en blijven zo altijd lokaal beschikbaar in de sensor. Hierdoor wordt het wisselen van een sensor een kinderspel, de CML18 handmeter herkent automatisch het type sensor en is na koppelen gelijk klaar voor gebruik.

Kalibratie op lastiges plekken in een proces behoren tot het verleden: de handmeter kan makkelijk in een comfortabele omgeving de kalibratie uitvoeren, om vervolgens de ijking mee te nemen richting het proces.

Door de datalogging functionaliteit fungeert de CML18 eventueel ook als een simpele tijdelijke vervanger van een transmitter. Het interne geheugen van meer dan 10.000 datapunten is makkelijk te extraheren via de Endress+Hauser SmartBlue app.

Maximale databeveiliging met Memosens
De Liquiline Mobile CML18 levert betrouwbare meetwaarden die 100% zijn te vertrouwen door de inductieve koppeling. Geen last meer van omgevingsinvloeden en corrosie op datatransfer: een geïntegreerde microprocessor in de Memosens kop, zet alle meetdata om naar een digitaal signaal en zend deze digitaal uit naar de Liquiline CML18 handmeter.

Data consistentie tussen lab en proces
Last van verschillen in waardes tussen lab en proces? Met de nieuwe handmeter kunt u dezelfde sensoren gebruiken die ook in het proces worden toegepast. Hierdoor zijn de metingen op vergelijkbaar niveau en is meetdata betrouwbaarder.  

Rubrieken