Persberichten

Energietoevoersysteem voor rotatiebewegingen tot 7000 graden 08 jun 2015

Energietoevoersysteem voor rotatiebewegingen tot 7000 graden
twisterband HD van igus®

De nieuwe twisterband HD (Heavy Duty) van igus is een nog stabielere, maar tegelijkertijd net zo compacte, spiraalvormige kabelrups voor cirkelbewegingen, waarmee rotaties van wel twintig keer om de eigen as mogelijk zijn.

De twisterband HD combineert de constructieve eigenschappen en kwaliteiten van de vertrouwde twisterchain, een cirkelvormige kabelrups voor draaiende bewegingen tot maximaal 360o, met die van de met de reddot design award bekroonde twisterband. Daarbij combineert de nieuwe twister HD de belastbaarheid en stabiliteit van de rups met de compactheid, flexibiliteit en draaihoek-speelruimte van de band en vult zo een leemte op tussen de beide igus-producten.

Extreme rotaties mogelijk

De twisterband HD garandeert hoge stabiliteit bij minimaal ruimtegebruik. De buitendiameter van dit nieuwe product is vanaf 300 mm, de hoogte vanaf 250 mm en varieert afhankelijk van de benodigde draaihoek naar boven. Door de constructie zijn bovendien extreme draaihoeken mogelijk. Horizontaal tot ongeveer 7.000° en verticaal tot ongeveer 3.000°. De modulaire opbouw om de eigen draaias en het gezamenlijke constructieprincipe openen zelfs mogelijkheden voor grotere varianten. Maar ondanks deze draaibaarheid blijven de kabels altijd optimaal beschermd.

De levensduur bedraagt meer dan één miljoen draaicycli door onder andere de voorgedefinieerde minimale buigradius, die het knikken van de kabels voorkomt. De speciale scharnierconstructie beschermt de twisterband HD. Ook heeft deze een lange levensduur, zelfs bij zware omgevingsomstandigheden, zoals temperaturen van -40° C tot +80° C.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/nieuws

Rubrieken