Persberichten

Ernsthard introduceert de kleinste lasmachine ter wereld. 29 nov 2016

Ernsthard introduceert de kleinste lasmachine ter wereld.
ERNSTHARD NanoPower Black edition pocket welder

Ernsthard introduceert de kleinste lasmachine ter wereld.

Bij de fabrikant kreeg met grote regelmaat de vraag naar een kleinere las-inverter dan beschikbaar op de markt. Lasbedrijven , ZZP’ers en lassers hebben vaak reparatielaswerk in zeer kleine werkruimte zoals machinekamers , regelkasten en kruipruimtes waarbij bestaande las-inverter eigenlijk te groot werden bevonden om lekker meer te werken. Deze lasprofessionals zochten een unieke professionele lasmachine in klein formaat waarmee de monteur alsook de lasser handig kan manoeuvreren in al die kleine ruimtes.

 

Daarnaast wilden de arbo-deskundige en de veiligheidsadviseurs van die lastechnische bedrijven , ZZP’ers en welders ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoog in de lucht als windmolens, op bewegende plekken als torenkranen en ver van de bewoonde wereld gelegen plekken zoals afgelegen bouwplaatsen en grote fabriekshallen, een veel lichter elektroden-inverter dan reeds op de markt bestond.  

Bovendien was er buiten de lasserwereld zoals bij de installateurs, de autobouwers en carrosseriebouw alsmede de montageploegen en de reparatie-en-onderhoudsector heel veel vraag naar een lasapparaat waarmee niet omzichtig geleurd  en gesjouwd behoefde te worden. Deze beroepen zijn met name gebaat bij professioneel gereedschap waarmee behendig, vlug en makkelijk mee kan worden gelast want dikwijls betreft het laswerk bij deze vakmensen slechts enkele seconden op een hele werkdag en dat is het fijn dat de lasmachine lekker lichtgewicht en prefect klein is omdat je dan eenvoudigweg het minst moe wordt, jij je verreweg het vlotst kan verplaatsen door simpel transport en vanzelfsprekend het snelste kan handelen en de minste tijd kwijt bent.

De uiteindelijk gerealiseerde oplossing van de Ernsthard fabrikant is een lasmachinetje van slechts 2 kilogram in een formaat niet veel groter dan de muis van een ieders handpalm. Als je hand erdoor kan, kan de lasmachine er ook nagenoeg door. Dit piepkleine lastoestelletje past bijna in je binnenzak en weegt minder dan een 18,4”-tablet.

De Ernsthard fabrikant ging bij het ontwerp uit een soort Nano-technologie maar bij de lasprestaties echte oersterke Mammoet; geen wonder uiteraard dat deze topmachine uiteindelijk de naam Nano-Power Blackline heeft gekregen. Zo klein dat je hem op je hand kan zetten, zo licht als het spreekwoordelijke veertje maar met een lascapaciteit van maar liefst een 100 %  inschakelduur en 140 ampère en een bewonderenswaardig stabiele en zachte vlamboog. De Nano-Power Blackline is de handigste maar vooral de kleinste en de lichtste lasgelijkrichter op aarde. De eerste lasmachine die in een damestasje past maar als een mammoetbeer last.

https://esab.lasmachinedirect.nl/ernsthard-nanopower-p-2569.html

 

Rubrieken