Persberichten

Ernsthard introduceert nieuwe gevulde draden. 11 jun 2018

Ernsthard introduceert nieuwe gevulde draden.
Gevulde lasdraad E-71T en E-70C

Ernsthard introduceert nieuwe gevulde draden.

De meeste gebruikte gevulde draden ( cored wire) zijn de rutiel gevulde lasdraad, de metaalpoeder gevulde lasdraad en de hoge treksterkte gevulde lasdraad. Omdat de hoeveelheden deze typen gevulde draden het allergrootste marktaandeel en in gigantische hoeveelheden wordt gebruikt, heeft Ernsthard deze gevulde draden volledig vernieuwd.

Ernsthard heeft voor de 3 nieuwe gevulde draden spectaculaire nieuwe recepturen ontwikkeld van een dermate bijzondere niveau en klasse dat de laswereld ervan versteld staat. Bij het ontwikkelen van de recepturen heeft Ernsthard waren 3 criteria van het grootste belang:

Kwaliteit, Lasbaarheid en het meest belangrijk;  een zo hoog mogelijke neersmelt zodat de lastijden minimaal zijn en daardoor de lasarbeidskosten zo laag mogelijk. 

De kwaliteit wordt uiteraard gewaarborgd door classificatie ( classifications) met overwaarde en goedkeuringen ( approvals ) die er in de Europese lasmarkt toe doen. De overwaarde maakt dat met minder optimale lasparameters het neergesmolten materiaal voldoet aan de eisen waardoor er minder snel sprake is van afkeur.

De Lasbaarheid is misschien nog wel het allerbelangrijkste criteria. De hedendaagse lasser staat voor grote uitdagingen in deze moderne tijd. Speciale en afwijkende  materialen, hogere eisen, steeds nauwkeurigere controle, uiterst precieze lasmethode voorschriften ( LMK ) en dat allemaal in zeer moeilijke omstandigheden. De lasser is dus gebaat bij gevulde lasdraden met een uiterst stabiele boog, een loepzuivere lasstroom transitielekker stabiele vlamboog, een zg, een zuivere lasstroomovergang,  tijd.de en goedkeuringenng:

lde lsdaradper aangetekende post , soepele aanvloeiing en dat alles bij redelijk gematigde lasparameters ( niet te hoog in de limiet ) zodat lasfouten tot een minimum kunnen worden beperkt.

Maximale Neersmelt bij relatief lage stroomsterkten beperken de lasuren den dus de lasarbeid kosten.

Ernsthard E-71T-1513 rutiel gevulde lasdraad voor ongelegeerde staalkwaliteiten. De vuldraad is bij uitstek geschikt voor het lassen in alle posities, een ongekende hoge neersmelt in de moeilijke lasposities; uit de zij, boven het hoofd, opgaand en neergaand. De Ernsthard E-71T-1513 heeft een perfect slaklossing en geniale aanvloeiing en is uitermate geschikt om eenzijdig door te lassen op keramisch onderleg materiaal.

Ernsthard E-70C-1413 metaalpoeder gevulde lasdraad is uitmuntend voor het lassen onder de hand, uit de zijn en alle maten hoeklassen in die lasposities. De neersmelt is gigantisch, de Ernsthard E-70C-1413 geeft een zeer fraaie en mooi getekend lasuiterlijk en last nagenoeg spatloos met het absolute minimum aan siliciumpuntje; zeer lage arbeidskosten voor de nabewerking dus.  

Ernsthard E-70C-1517 gevulde lasdraad wordt aanbevolen voor staalkwaliteiten met verhoogde treksterktes waarbij de hoogste mechanische eigenschapeisen worden gesteld maar in alle lasposities toepasbaar is en desondanks aangename laseigenschappen heeft. Een verhoogde treksterkte gevulde draad die gewoon lekker last in alle lasomstandigheden.   

Nog één belangrijk facet;  de prijzen van deze, in Europa gemaakte, Ernsthard vuldraden kunnen de toekomst doorstaan en worden aangeboden tegen prijzen van slechts ongeveer 50 % van alles wat er op de markt is in Europa. De Ernsthard E-71T-1513 is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf € 2,20 p/kg.

http://esab.laselektrodenlasdraden.nl/ongelegeerd-staal-haspel-c-1_25_52.html

https://esab.lasmachinedirect.nl/

 

 

Rubrieken