Persberichten

ESAB Aristo SpatterGuard fluid, Anti-Spatspray, Anti-Spat-Vloeistof 24 mei 2019

ESAB Aristo SpatterGuard fluid, Anti-Spatspray, Anti-Spat-Vloeistof
Aristo SpatterGuard fluid

ESAB Aristo SpatterGuard fluid, Anti-Spatspray, Anti-Spat-Vloeistof

 

De ESAB Aristo SpatterGuard fluid heeft furore gemaakt op grond van zijn werkzaamheid en wordt met name door lassers en metaalverwerkende bedrijven geprezen;

 

Ik zit inmiddels 34 jaar in de metaalbewerking en ben verantwoordelijk voor onze lasafdeling. Wij hebben in die jaren misschien wel 10 verschillende soorten anti-spat vloeistoffen en sprays geprobeerd van evenzoveel verschillende merken maar géén van alle had een optimale werking waardoor we regelmatig peperdure reparatiewerkzaamheden moesten uitvoeren en waren onze klanten ontevreden. Totdat wij de ESAB Aristo SpatterGuard fluid hebben uitgeprobeerd hetgeen van meet af aan perfect ging; ongeacht verschillende basismaterialen en verschillende typen laselektroden en lasdraden en ongeachte de lasparameters en de zwaarte van de lasnaden ging het bewonderingwaardig goed. We spuiten het laswerkstuk rondom de lasnaden in met de ESAB Aristo SpatterGuard en het verschil is gigantisch met alle andere lassprays die we hebben gebruikt. Hoe warm of groot de lasspat ook is hij hecht niet aan het werkstuk; fantastisch.

Je gelooft je eigen ogen niet: werkstukken en producten zo glad als babybilletjes of zo glad als een fles. Het heeft ons vele malen efficiënter gemaakt en onze klanten zijn in hun nopjes.

 

 

Tientallen jaren hebben allerlei fabrikanten geprobeerd een effectieve lasspray, een goed werkende anti-spatspray, een laswerkstuk beschermingsvloeistof te fabriceren echter NOOIT heeft iemand het voor elkaar gekregen om alle essentiële elementen in één vloeistof gecombineerd te krijgen. 

 

Nabewerking en nabehandeling van werkstukken kost de metaalbewerker aanzienlijk méér dan alle laswerkzaamheden en laskosten bij elkaar opgeteld. Immers de laswerkstukken, lasproducten moeten in 95 % van de gevallen volledig lasspettervrij worden opgeleverd; bijvoorbeeld om geen letsel te krijgen als personen eraan pakken of er langs lopen, omdat het laswerkstuk in het zicht komt, omdat het metaalwerkstuk naderhand moet worden geschilderd of geverfd en eventuele lasspetters dan op hele dikke puisten gaan lijken, omdat metaal-kunstwerkstukken simpelweg oogstelend moeten zijn of dat een product vanwege hoogstaande technische redenen één vastgekleefde lasdruppel de werking stoort.

 

Kortom er wordt in de metaal héél wat geslepen, gebeiteld, geschuurd en gepolijst hetgeen minutieuze arbeid is hetgeen kolossaal veel arbeidstijd kost. Kortom een beschermmiddel dat al deze arbeidverslindende werkzaamheden en materiaalkosten overbodig maakt, is

vanzelfsprekend Goud waard;  immers hoge lasproductiviteit en zo weinig mogelijk of liever géén nabewerkingkosten is van het hoogste belang.        

 

De voorwaarden zijn ook duidelijk; het beschermingsmiddel moet zeer hoge temperaturen kunnen trotseren, het middel moet naderhand eenvoudig snel zonder enige problemen of kosten kunnen worden verwijderd, het mag uiteraard nooit de kwaliteit van het lasproces of de lasnaad beïnvloeden, het middel niet gevaarlijk zijn dus uiteraard onbrandbaar zijn ( ook het drijfgas) ; en tenslotte moet het bespoten werkstukoppervlak naderhand extra bescherming geven tegen corrosie.

 

Niemand kreeg het ooit voor elkaar al die eigenschappen in dat éne product te krijgen;

 

De Aristo SpatterGuard fluid is de eerste en de enige die dat is gelukt. De lasser, kwaliteitbeoordelaars en metaalondernemers zijn unaniem verbijsterd door de onovertroffen kwaliteit van de Aristo SpatterGuard fluid

 

Wilt U een perfect metaalwerkstuk afleveren en toch bedrijfseconomisch het meest efficiënt zijn;

 

Dan is er géén andere oplossing dan ESAB Aristo SpatterGuard fluid.

 

Adequaat, effectief, geldbesparend, probaat, economisch, werkzaam, doelmatig en ….. 

 

O, ja  ….    ESAB Aristo SpatterGuard fluid is ook nog redelijk geprijsd !.       

https://esab.lasmachinedirect.nl/esab-aristo-fluid-spatterguard-fmj-p-20338.html

https://esab.lasmachinedirect.nl/buddy-arc-145-full-metal-jacket-p-2585.html

https://esab.lasmachinedirect.nl/rotabroach-actie-485-netto-p-2602.html

https://esab.lasmachinedirect.nl/warrior-400i-cccv-mma-p-2568.html

 

*** ( Het MXL-Logo ; MXL staat voor Maximum Load en daarmee worden producten geduid die extra sterk, extra krachtig, extra duurzaam of extra zwaar belastbaar zijn )

Rubrieken