Persberichten

Esab’s Rebelse Familie. Het nieuwe lassen; bent u nog wel op de hoogte; lees de nieuwste ontwikkelingen. 09 okt 2018

Esab’s Rebelse Familie. Het nieuwe lassen; bent u nog wel op de hoogte; lees de nieuwste ontwikkelingen.
ESAB REBEL Familie

Het nieuwe lassen; bent u nog wel op de hoogte; lees de nieuwste ontwikkelingen.

Esab’s Rebelse Familie

We noemen het nieuwe lassen, het modernste lassen en de lastoekomst in wording.

Esab.lasmachinedirect.nl geeft een beter inzicht in de nieuwste ESAB REBEL machines.

De lastechniek is de laatste jaren behoorlijk verandert. Dit heeft de maken met de veranderende arbeidsverhoudingen en de veranderende producten en benaderingen van projecten in de Metaalsector.

Deze veranderingen in de metaalsector hebben er voor gezorgd dat steeds meer lassers als ZZP’er in worden gehuurd voor projecten op verschillende locaties. Dikwijls verwacht met dat de lasser ook zijn eigengereedschap en lasmachine regelt maar dat betekent nogal wat want de eisen zijn volledig anders dat in de oude traditionele situatie waar kolossaal zware CO2-lasmachines in de werkplaats stonden die waren voorzien van een zwaar en lang tussenpakket naar een losse Feed-kast om nog een beetje actie radius te hebben bij het laswerk.

De eisen zijn volledig anders; de ZZP-lasser wordt verzocht ergens in Nederland te gaan lassen in opdracht van een metaalbedrijf. Hetgeen betekent dat zijn lasmachine multifunctioneel moet zijn; de professionele lasser moet Mig/MAG, TIG en beklede elektroden( de meest voorkomende lasprocessen) kunnen lassen en dan bovendien met een lasapparaat dat makkelijk is mee te nemen naar de werklocatie en aldaar handig inzetbaar is om overal bij te kunnen. Er ontstond dus veel behoefte aan een echt ZPP-laspparaat.

Die ZZP-lasmachine kwam in de vorm van de ESAB REBEL. De REBEL is zoals elke lasser zelf een eigenzinnige doorzetter die je overal kunt inzetten en altijd de lasklus klaart. Om elk lasdoelgroep goed te bedienen zijn er 5 Esab REBEL’s ontwikkeld om prefect in te spelen op elke specifieke behoefte van de nieuwe laswereld.

De Rebel lasmachines hebben allemaal de volgende eigenschappen; de Esab Rebel is robuust maar klein en lichtgewicht, de Esab Rebel kan handig worden verplaatst en overal eenvoudig worden ingezet, De Esab Rebel levert de 3 meest gangbare lasprocessen, te weten : MIG en MAG lassen, TIG lassen en beklede elektrodem lassen waarbij zelfs het soms moeilijke Fleetweld lassen tot de capaciteiten behoort, de Esab Rebel heeft een ingenieus lascontrole / lasaanpassing systeem waarbij de lasparameters worden gecorrigeerd, de Esab Rebel beschikt over professionele eigenschappen die door de professionele lasser worden gevraagd.

Een en ander maakt de Esab Rebel geschikt voor de lasserhobbyist en de lassershulp maar de professionele lasservakman kan zijn Esab Rebel nauwgezet en volledig instellen en heeft een flink lasstroomcapaciteit tot zijn beschikking.

Bekijk de Magnificent Five Rebel alleskunners van de toekomst op deze link :

http://vanotools.nl/download/ESAB_REBEL_EMP_320_IC_Esab%27s_Rebelse_Familie.pdf

Rubrieken