Persberichten

Flexibel geconstrueerd, betrouwbaar geleid: modern kantoordesign met kabelrupsen van igus 07 okt 2016

Flexibel geconstrueerd, betrouwbaar geleid: modern kantoordesign met kabelrupsen van igus
ZF14 office kabelrups

De kantoorwereld verandert en daarmee ook het meubeldesign. Moderne kantoormeubelen kenmerken zich tegenwoordig door een bijzondere flexibiliteit en een toenemende elektrificatie.  Voor deze toepassingen biedt energietoevoer specialist igus met de ZF14 een kabelrups aan, waarmee kabels voor meubels veilig en onopvallend geleid worden.

Bureaubladen die met een druk op de knop in hoogte versteld kunnen worden, werkbladen die automatisch naar voren en naar achteren bewegen, kasten die een presentatiedisplay met een druk op de knop naar buiten bewegen – kantoormeubelen richten zich steeds meer op de individuele behoeften van hun gebruiker. Tegelijkertijd moeten de geëlektrificeerde meubels harmonisch in het design van de totale ruimte passen, zonder storende kabelspaghetti. Als oplossing biedt zich een kabelgeleiding aan, waarmee kabels en aansluitingen gebundeld en betrouwbaar geleid kunnen worden. Met de kabelrups ZF14 heeft igus een kabelrups ontwikkeld speciaal voor toepassing in de kantoormeubelbranche.

Energie en data betrouwbaar geleiden

De ZF14 kabelrups kan eenvoudig geïntegreerd worden in het moderne meubeldesign en wordt met aansluitelementen simpel en snel op het meubel bevestigd. De aansluitelementen kunnen vastgeschroefd of gelijmd worden, dankzij het grote en gladde oppervlak aan de onderzijde. De kabelrups wordt eenvoudig en snel vastgeklikt, kleine weerhaken op het aansluitelement vallen in de dwarsverbinder van de kabelrups en zorgen voor een betrouwbare bevestiging. Het plaatsen van de kabels is dankzij het easychain-principe met de hand bijzonder eenvoudig, zelfs wanneer de kabelrups al gemonteerd is. Tijdens het gebruik is de ZF14 bijzonder voorzichtig met de kabels, omdat deze is voorzien van een zeer gladde binnenafwerking. Hierdoor worden kabels ook na vele jaren gebruik nog steeds betrouwbaar geleid. Voor grotere projecten kunnen de kabelrupsen in een kleur naar keuze geproduceerd worden, zodat deze aan het design van het betreffende meubel worden aangepast. De ontwikkeling van de ZF14 is het directe gevolg van concrete wensen van onze klanten: zo werden er al duizendenbureaus van Amerikaanse en Europese kantoormeubelfabrikanten met de ZF14 uitgerust.

Een video van de ZF14 vindt u hier: https://youtu.be/988KLxXmgf0

Rubrieken