Persberichten

Geribbelde beschermslang - met hersluitbaar openingsmechanisme 03 aug 2015

Geribbelde beschermslang - met hersluitbaar openingsmechanisme
E-skin van igus

In de machine- en installatiebouw, maar ook in de medische techniek of de automobielindustrie worden geribbelde beschermslangen vaak toegepast om energie toe te voeren. igus GmbH presenteert een geheel nieuw model: e-skin is een uit boven- en onderschaal bestaande slang die, eenmaal in elkaar gezet, volledig gesloten is.

Door het eenvoudige en hersluitbare openingsmechanisme is inspectie van de kabels binnenin gemakkelijk. In tegenstelling tot normale ribbelslangen heeft e-skin een gedefinieerde bewegingsrichting en ondersteunt hij zichzelf. Daardoor kan hij ook voor korte vrijdragende lengten en voor horizontaal energietransport worden gebruikt. De modulair uitbreidbare buis biedt door zijn ovale constructie bovendien meer plaats dan ronde ribbelslangen. Kabels kunnen door modules voor binnen indeling bijzonder efficiënt worden geleid. Ook kan e-skin door de keuze uit verschillende materialen individueel op de toepassing worden aangepast.

Door het spuitgietproces zijn bovendien verschillende kleurstellingen mogelijk, zelfs bij het onderste en bovenste deel, ook bij kleine aantallen. Door de vormgeving en de hoge flexibiliteit is e-skin te gebruiken in allerlei branches, van gereedschapsmachines via medische techniek tot veeleisende fabricage van elektronica. Hier zijn hoge verplaatsingssnelheden en versnellingen realiseerbaar, zoals bij pick-and-place-toepassingen. Omdat het product slijtvast en stof- en waterdicht is, kan het ook zeer goed in clean room ruimten worden gebruikt.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/NIEUWS

Rubrieken