Persberichten

Glasvezelkabel - storingsvrij communiceren in veeleisende (rups)toepassingen 27 jul 2015

Glasvezelkabel - storingsvrij communiceren in veeleisende (rups)toepassingen
CFLG rupsbestendige glasvezelkabel

Vanwege de elektrische storingszekerheid en de daarmee verbonden hogere gegevenscapaciteit is de gegevensoverdracht via glasvezel / fiber optic vooral voor elektrisch en mechanisch kritische sectoren van de industrie 4.0 bijzonder interessant. Het igus assortiment voor continu bewegende toepassingen glasvezel kabels sluit aan bij alle mogelijke mechanische vereisten.

Met de serie CFLG.2EC biedt igus een voordelige glasvezelkabel aan, speciaal ontwikkeld voor afhandelings- en houtbewerkingsmachines binnenshuis terwijl de CFROBOT5 uiterst betrouwbare communicatie mogelijk maakt voor robots in de driedimensionale ruimte. Met de chainflex-glasvezelkabel CFLG.LB.PUR biedt igus bovendien een speciale glasvezel kabelserie voor continu bewegende toepassingen in de offshore en scheepvaart. Deze is nu leverbaar met 2, 4 of 6 optische -aders of met 2 optische- en 2 voedingsaders.

De samengeslagen multimode- of singlemode-aders zijn als bijzonder buigvaste typen als subcable uitgevoerd, die eenvoudig en voordelig voorzien kunnen worden van connectoren, zonder ingewikkelde verdelers. Door het robuuste aramide- (Kevlar-) vlechtwerk om het binnenwerk van de kabel kunnen zelfs hoge trekkrachten die bijvoorbeeld bij hangende toepassingen kunnen optreden de kabel niet beschadigen.

De vlamwerende, speciaal op de kabelrups afgestemde en onder druk geëxtrudeerde PUR-buitenmantel beschermt bovendien tegen mechanische beschadiging van buitenaf. De nieuwe glasvezel-kabelserie biedt, net als de CAT7-kabel, dankzij de DNV GL-offshoretoelating de mogelijkheid om gegevens op offshoreplatforms en schepen zeker over te brengen.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl/CFLG

Rubrieken