Persberichten

Grijp-automatisering: een kosteneffectieve delta-robot van igus als bouwpakket 04 feb 2019

Grijp-automatisering: een kosteneffectieve delta-robot van igus als bouwpakket
Snelle automatisering tegen een lage prijs: de igus delta robot als bouwpakket of aansluitklaar systeem (Bron: igus B.V.)

Grijpt gemakkelijk, is kosteneffectief en snel: dat is precies wat de nieuwe delta robot van igus doet! Bestaande uit onderhoudsvrije tandriemen, smeermiddelvrije gewrichten, 3D kabelrups, torsiekabel, encoders en stappenmotoren, heeft igus nu een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing voor assemblagetaken ontwikkeld. Direct uit voorraad leverbaar als bouwpakket of geleverd als aansluitklaar systeem, kan de unit direct worden gebruikt. De aankoopkosten verdienen zich binnen een half jaar terug.

Automatiseer eenvoudige taken snel, gemakkelijk en kosteneffectief: dat is het doel van igus met haar low-cost automatiseringsproducten. Behalve haar tafelportalen en en robolink robotarmen, heeft de plastics specialist nu een compleet nieuw product ontwikkeld in de vorm van een delta robot. Deze werd op de automatica beurs van 2018 in München aan een specialistisch publiek gepresenteerd. De robot is gebaseerd op drie onderhoudsvrije drylin ZLW tandriemassen, smeermiddelvrije igubal koppelingsstaven en bijpassende adapterplaten. Eventuele tools kunnen gevoed worden met kabels en slangen uit het chainflex assortiment welke veilig in een 3D kabelrups uit de triflex R productlijn worden geleid. NEMA stappenmotoren en encoders waarborgen de snelle handling van de maximaal 1 kilogram zware belasting met een nauwkeurigheid van ± 0,5 mm. Het complete systeem heeft een installatieruimte van 420 mm in diameter en kan tot maximaal 5 kg dragen bij lage snelheden. De lichtgewicht constructie van aluminium en kunststof zorgt er voor dat de delta robot extreem kosteneffectief is met een prijs van minder dan € 5.000. Ook biedt ze hoge snelheden en een pick-frequentie van min. 60 per minuut. "Met de kosteneffectieve delta robot kunnen klanten een compleet systeem inclusief besturingssysteem en systeemintegratie aanschaffen voor een bedrag tussen  de € 10.000 tot €15.000. Ze verdienen zich binnen enkele maanden, maximaal een half jaar terug," legt Stefan Niermann van igus GmbH uit.

Leverbaar als modulair bouwpakket of als kant-en-klaar systeem

Afhankelijk van de klantwensen, kan de nieuwe delta robot al binnen 24-48 uur worden geleverd als voor-geassembleerd bouwpakket met montage-instructies in een doos van 18 kg, of als kant-en-klaar systeem in een transportframe. Optioneel kan de klant haar eigen software en besturingssysteem gebruiken, of het intuïtieve en gebruiksvriendelijke dryve D1 besturingssysteem. Het gebruik van de delta robot is zeer geschikt voor eenvoudige assemblagefuncties, pick and place taken alsook voor applicaties in de inspectietechnologie. Naast de delta robot, biedt igus ook andere low-cost robotica-systemen in de vorm van de robolink productlijn. Dit assortiment biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf robotarmen samen te stellen tot wel 5 assen, dit alles op basis van een modulair systeem bestaande uit verschillende verbindingsmogelijkheden en een breed scala aan kunststof tandwieloverbrengingen, motoren en interface-connectoren.

Meer info over deze robolink systemen vindt u op:

https://www.igus.nl/info/robotics-robot-components

Meer informatie over de delta robot vindt u op:

https://www.igus.nl/info/robotics-delta-robot

Rubrieken