Persberichten

Hybride buskabels voor Ethernet en Profinet van igus zijn ruimtebesparend en blijvend betrouwbaar 31 jan 2018

Hybride buskabels voor Ethernet en Profinet van igus zijn ruimtebesparend en blijvend betrouwbaar
Met de nieuwe gecombineerde Ethernet- en voedings-aderelementen van de CFBUS.PUR.H01 serie voor CAT6 en Profinet, krijgen gebruikers een geteste en ruimtebesparende één-kabel-oplossing met 36 maanden garantie. (Bron: igus B.V.)

Soesterberg, 31 januari 2018 - Tijdens de SPS IPC Drives beurs presenteerde igus haar nieuwe enkelvoudige kabeloplossingen, specifiek voor toepassing in kabelrups-systemen, met nieuwe kabelcombinaties van Ethernet of Profinet elementen en vermogensaders in de CFBUS.PUR.H01 serie. Dankzij uitgebreide tests uitgevoerd in het igus testlaboratorium, kunnen gebruikers niet alleen de levensduur online berekenen, maar krijgen ze ook een unieke kabelgarantie van 36 maanden. Dankzij de oliebestendige PUR-buitenmantel zijn de nieuwe kabels uitermate geschikt voor bewegende toepassing in gereedschapswerktuigen en andersoortig veeleisende omgevingen.

Buskabels worden  tegenwoordig veel gebruikt in de automatisering en de vraag neemt nog steeds toe. Veel besturingen hebben een extra voeding nodig. Dergelijke combinaties van voeding- en data-aders komen onder andere voor op bedieningspanelen of intelligente eindcomponenten. Door de twee kabels te combineren, bespaart de klant niet alleen ruimte in de kabelrups, maar kan deze ook de aansluitingen op besturingen veel compacter uitvoeren en is er maar één stekker benodigd voor het gehele systeem. Daarnaast reduceert een één-kabel-oplossing de confectioneringstijd. Wanneer een klant een dergelijke kabel nodig heeft, vindt deze in een omvangrijk product assortiment van 1.354 kabels altijd de voordeligste hybride kabel die gegarandeerd betrouwbaar functioneert. Naast de hybride kabels met Profibus en glasvezel-elementen, complementeren de CFBUS.PUR.H01.049 met CAT6 en de CFBUS.PUR.H01.060 met Profinet het uitgebreide kabel-assortiment van igus. Het speciale strengelement wordt beschermd door een onder druk geëxtrudeerde, uiterst oliebestendige PUR-buitenmantel. Om wereldwijd gebruik mogelijk te maken, is de kabelserie voorzien van UL- en NFPA-goedkeuring en voldoet deze aan de EAC en CTP eisen.

Gegarandeerde duurzaamheid en de grootste kabelselectie voor kabelrups-systemen

Zoals gebruikelijk bij igus, werden de hybride kabels getest onder echte omstandigheden bij verschillende temperaturen in het eigen testlaboratorium met een oppervlakte van 2.750 vierkante meter. Het experiment toonde aan dat de nieuwe Ethernet-kabels betrouwbaar en continu in een kabelrups gebruikt kunnen worden met een buigradius van max. 12,5 x d. Dankzij het testen onder "realistische" omstandigheden, is igus de enige kabelfabrikant ter wereld die een garantie van 36 maanden geeft op haar chainflex-kabels - zelfs in geval van extreme kabeleisen. Met de chainflex levensduurcalculator kan de klant de verwachte levensduur (het max. aantal cycli) van zijn of haar hybride buskabels voor CAT6 en Profinet berekenen. 

Rubrieken