Persberichten

iglidur HSD350: nieuw geavanceerd kunststof voor continue inzet in oververhitte stoom 02 sep 2016

iglidur HSD350: nieuw geavanceerd kunststof voor continue inzet in oververhitte stoom
HSD350: De all-rounder voor stoom-sterilisatie

Met iglidur HSD350 heeft de motion plastics specialist nu een voordelige allrounder voor stoomsterilisatie bij autoclaven in het programma. Met name in de levensmiddelen- en medische industrie toont het nieuwe glijlagermateriaal haar voordelen ten opzichte van metalen lagers duidelijk.

Autoclaveren is gedurende de productie van levensmiddelen, medicijnen en bij de reiniging van medische producten één van de belangrijkste procedures voor het doden van bacteriën. Bij een standaardprocedure vindt er in de druktank een verhitting plaats tot 121°C bij 2 bar gedurende 15 tot 20 minuten, resp.134°C gedurende 2 tot 3 minuten bij 3 bar stoomdruk, bij bijzonder resistente bacteriën. Een hele uitdaging voor de afzonderlijke componenten van de machine, en ook voor de lagers. Vaak is bij metalen lagers een speciale autoclaveerbare smering nodig. Echter wordt door de toepassing van vet de sterilisatie in zoverre beïnvloed, dat het effect duidelijk gereduceerd is. Als smeermiddel- en onderhoudsvrij alternatief zijn er daarom polymeren lagers, waarvan het materiaal bijzonder resistent is tegen hitte, druk en vochtigheid.

Als standaard en als op maat gemaakt onderdeel

Een allrounder uit dit igus programma is iglidur HSD350, voor de hygiënische langdurige inzet, zelfs bij regelmatige sterilisatie. Het nieuwe materiaal is langdurig bestand tegen temperaturen tot 180 °C en kortstondig tot 210 °C. Door de afwezigheid van corrosie is iglidur HSD350 ideaal voor toepassingen in natte omgevingen en toont daarbij een geringe vochtopname en warmte-uitzetting. Ook bewijst het nieuwe materiaal dat het uiterst mediabestendig en stabiel is, ook bij sterilisatie met oververhitte stoom. Daarmee krijgt de klant de mogelijkheid lagers en gewrichten zo te ontwerpen, dat ook in complexe, niet scheidbare eenheden, optimale reinigingsresultaten behaald kunnen worden. iglidur HSD350 is per direct vanaf 1 stuks verkrijgbaar en uit voorraad leverbaar.

Meer informatie hierover kunt u vinden op: http://www.igus.nl/wpck/15812/n16_04_06?C=NL&L=nl

Rubrieken