Persberichten

igus: al 25 jaar aan de wereldtop met kabels voor in kabelrupsen 29 feb 2016

igus: al 25 jaar aan de wereldtop met kabels voor in kabelrupsen
igus heeft het grootste assortiment aan kabelrupskabels

Met een omzet van 100 miljoen euro aan kabels dit jaar, positioneert igus zich stevig aan de wereldtop van kabelproducenten voor bewegende toepassingen in kabelrupsen. Dankzij het met 2750 vierkante meter grootste testlaboratorium in de branche is de "motion plastics" specialist als enige leverancier in staat een garantie van 36-maanden op alle kabels te bieden. De toenemende industriële automatisering leidt bij igus tot hoge investeringen in innovatie, veiligheid en snelle wereldwijde levering.

igus heeft 25 jaar geleden het kabelontwerp voor bewegende kabels in de kabelrupsen gerevolutioneerd en biedt met het merk "chainflex" sindsdien o.a. motor-, stuurstroom-, data-, glasvezel- en datakabels, speciaal voor intensief gebruik in kabelrupsen aan. Want de toepassing in kabelrupsen vraagt om een bijzonder kabelontwerp, om zo de levensduur van de kabel en daarmee de toepassing te verhogen. En juist hier kan igus op haar ervaring als marktleider voor kabelrupsen en meer dan 50 jaar kennis op het gebied van kunststofontwikkeling terugvallen. "Als marktleider op het gebied van kabelrupsen heeft igus het voordeel, dat we zowel kabelrupsen als kabels ontwikkelen en deze samen als systeem testen en kunnen aanbieden", benadrukt Frank Blase, directeur van igus GmbH. En met succes: zo genereert de chainflex tak dit jaar 100 miljoen omzet en draagt hiermee ruim 20% bij aan de totale omzet van igus. Want met 1040 kabels op voorraad heeft de Keulse firma het grootste aanbod aan kabelrupskabels in het programma. Hieruit kunnen momenteel al 3200 drivekabels in zeven prijsklassen volgens 22 verschillende fabriekstandaarden worden geconfectioneerd. "Het automatiseringsniveau in bedrijven neemt – nu ook door toedoen van Industrie 4.0 – continu toe en tegelijkertijd moet een storingsvrije stortvloed aan data, media en energie gewaarborgd zijn", aldus Frank Blase. "Dat is voor ons een enorme stimulans, om aanzienlijk in innovatie, productbetrouwbaarheid en snelle wereldwijde beschikbaarheid te investeren, zodat onze klanten op een optimale prijs-prestatieverhouding kunnen vertrouwen."

2750 vierkante meter aan testruimte continue in beweging voor innovatie en veiligheid

Aanzienlijke investeringen worden gedaan in het grootste testlaboratorium in de branche. Hier draaien meer dan 70 testmachines voor kabels meer dan twee miljard testcycli per jaar. Gemiddeld worden 650 kabeltests parallel aan elkaar uitgevoerd. Nieuwe testbanken maken versnellingen mogelijk tot 15 m/s2 op 50 meter lengte, een nieuwe koudecel koelt nu af tot -40° C. Dankzij nieuwe  torsie-testbanken en de uitbreiding van de buiten-installatie voor lange rijwegen, kan de kabelbelasting onder nog reëlere omstandigheden gesimuleerd worden. In totaal is het oppervlak van het testlaboratorium met 1000 vierkante meter uitgebreid tot 2750 vierkante meter. Door de vele tests is igus als enige fabrikant in staat een garantie van 36 maanden te bieden op alle chainflex kabels, ook op torsiekabels zoals 's werelds eerste CAT7-robotkabel. Deze tests geven igus ook de mogelijheid om naaast de standaard normen ook exacte verklaringen over de buigradius, temperatuurbereik en levensduur bij speciaal gebruik in kabelrupsen in de catalogi op te nemen. Tevens worden de resultaten uit het testlaboratorium o.a. gebruikt in de vijf chainflex- en drie readycable online-tools. Want met name op het online-gebied heeft igus sterk geïnvesteerd, zodat klanten de levensduur en geschiktheid van de kabel voor hun specifieke toepassing snel kunnen vinden, configureren en bestellen.

Wereldwijd lokale levering naar wens van de klant

Om klanten nog sneller in de lokale markten te kunnen beleveren, heeft igus haar productie- en opslagcapaciteiten in Noord-Amerika, Azië en Europa duidelijk vergroot. Met productie faciliteiten op drie verschillende continenten en 14 voorraadhoudende- montagecentra wereldwijd, krijgt de klant direct uit het magazijn de kabel, die hij voor zijn productiesysteem nodig heeft: als geconfectioneerde kabel op maat, als meterwaren op rol, of als kant-en-klaar kabelrupssysteem. Daarnaast biedt igus met de montageservice ook de mogelijkheid van installatie op locatie aan.

Kwaliteit wordt bij toenemende automatisering steeds belangrijker

De grootst mogelijke betrouwbaarheid voor de klant is ook het doel van de unieke igus kwaliteitsbewaking tijdens het productieproces: tijdens dit proces wordt steeds 20 procent van een chainflex-productie batch gereserveerd voor een eerste visuele controle en wordt de kabel aansluitend ook nog uitvoerig getest op een juiste werking in het igus testlaboratorium. Want igus claimt de voordeligste kabel aan te bieden, die gegarandeerd werkt, en dat ook nog eens wereldwijd. Maar zoals door Frank Blase wordt benadrukt, een lage prijs is ook niet alles. "Ook in de toekomst zal niet alleen de prijs, maar vooral de kwaliteit en uitvalbestendigheid van kabels de gebruiker overtuigen – zeker wanneer het daarbij gaat om de speciale bewegingen die kabelrupskabels keer op keer moeten ondergaan.. Wij beschouwen onszelf als het eerste aanspreekpunt voor het vinden van een oplossing voor onze klanten en we beloven met de unieke garantie van 36 maanden heel duidelijk: chainflex houdt stand."

Ga voor meer informatie naar: http://www.igus.nl/chainflex

 

Rubrieken