Persberichten

igus breidt e-spool kabelrups serie uit 23 okt 2013

igus breidt e-spool kabelrups serie uit
Nu Heavy Duty- en motorvariant: beweeglijk power pakket

igus® breidt haar assortiment oprolbare kabelrupssystemen verder uit. De nieuwe 'e-spool'-varianten heavy duty (HD) en met motorflens zijn nog krachtiger. De HD-variant beschikt over een extra sterke veer om de kabelrups bij verticale toepassingen terug te trekken. Voor een hoog vulgewicht en bewegingen in alle richtingen is bovendien een motorversie met motorflens verkrijgbaar.De e-spool combineert twee energietoevoeren in één systeem – een standaard kabelrups die door middel van een rol geleid wordt en een igus twisterband die de bewegingen uitvoert

De lucht in, vlak op de grond of de diepte in – het oprolbare en dus plaatsbesparende kabelrupssysteem e-spool van igus kan variabel in alle richtingen worden ingezet. Bovendien is de e-spool de enige oplossing die alle media – gegevens, perslucht en vloeistoffen – plaatsbesparend en flexibel in een enkel systeem transporteert. De e-spool verbindt namelijk twee verschillende energietoevoeren in één systeem – een standaard kabelrups, die door middel van rollen wordt geleid en dankzij een geïntegreerde terughaalveer altijd voor de correcte lengte en spanning van de energietoevoer zorgt. De tweede rups is een igus twisterband die de draaibewegingen uitvoert. Door deze opbouw zijn bewegingen in alle richtingen en en tal van toepassingsgebieden mogelijk.

e-spool modules: drie varianten, drie lengten en twee uitvoeringen
Al naargelang de uitschuifrichting en de belasting biedt igus verschillende e-spool-oplossingen aan: de standaard e-spool (SP) met een veermechanisme voor het oprollen van de kabelrups is geschikt voor de meeste toepassingen en voor alle bewegingsrichtingen. Bij een aantal verticale toepassingen is daarentegen een hogere terugtrekkracht vereist. Hier komt de heavy duty-variant (SPHD) in het spel: hier is de veer sterker, waardoor de kabelrups probleemloos tot 14 m naar boven kan worden getrokken. Voor bijzonder zware lasten in alle bewegingsrichtingen is dan nog een motorvariant met flens (SPM) verkrijgbaar. igus levert de e-spool voor de toepassing met motor inclusief de motorkoppeling. De gebruiker bouwt de motor en de besturing in. Alle drie e-spool-types zijn in het standaardprogramma verkrijgbaar in verschillende uitschuiflengten – 4, 7 of 14 m – met telkens één of twee twisterband(en). De maximaal uitschuif- en intreksnelheid bedraagt 1m/s.

Modulair alternatief voor de klassieke kabeltrommel
De twisterband verbindt de rol met een asdrager die als poort voor de vast verlegde kabels fungeert. Op deze wijze kan worden afgezien van de, bij kabeltrommels gebruikelijke, kostbare sleepring. Nu kunnen de meest uiteenlopende kabels ononderbroken en zeer compact in één systeem verbonden en tevens te allen tijde vervangen of toegevoegd worden. Door de twisterband wordt de grootstmogelijke kabeliameter van 17 mm en de minimale buigradius van 75 mm bepaald. Voor een grotere capaciteit kunnen aan beide zijden van het haspel twisterband rupsen worden ingezet.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop via telefoonnummer (0346) 353 932 of via e-mai: igus.nl@igus.de of bezoek de website: http://bit.ly/176bubW

 


 

Rubrieken