Persberichten

igus® komt met nieuw energietoevoersysteem voor automatische magazijnsystemen 01 mei 2015

igus® komt met nieuw energietoevoersysteem voor automatische magazijnsystemen
guidelok slimline P van igus®

Om aan de vraag naar steeds hogere versnellingen en snelheden te voldoen bij bewegende energiegebruikers in automatische magazijnsystemen heeft igus een energietoevoersysteem ontwikkeld dat volledig uit kunststof bestaat. Dit onderscheidt zich door een laag gewicht en door de eenvoudige montage.

igus heeft zijn guidelok slimline-systeem doorontwikkeld en presenteert nu het nieuwe Guidelok SlimLine-P (GLSL-P) dat volledig van kunststof is gemaakt. Voor het geleidesysteem voor verticaal hangende kabelrupstoepassingen zijn geen gesloten goten of andere complexe en daarmee duurdere behuizingen benodigd. Het systeem houdt het kabelrups-systeem op koers. Om de twee meter worden lichte kunststof segmenten gemonteerd, waarmee de gootkosten met ca. 80 procent gereduceerd worden ten opzichte van de traditionele metalen variant en gelijktijdig gewicht wordt bespaard. Nog een voordeel van de kunststof vernieuwing is dat trillingen beter worden geabsorbeerd. 'De lichte geleiderails van GFK kunnen eenvoudig in de kunststof segmenten van de GLSP-P worden ingestoken. De montage is volledig zonder gereedschap mogelijk, wat nog een kostenbesparing oplevert', verklaart Christian Strauch, branchemanager Material Handling bij igus.

Veilige stop voor kabelrups-systeem

Twee veerpallen aanwezig in de segmenten van de guidelok slimline P fixeren de kabelrups en zorgen voor een lichte, rustige loop. Loopt de ketting verdraaid door het segment, dan wordt de veerpal geactiveerd en wordt de kabelrups gefixeerd. De innovatieve vergrendelinghendels worden aangevuld met open geleiderails van versterkte kunststof tussen de segmenten wat nog meer dynamiek mogelijk maakt.

Ga voor meer informatie naar: www.igus.nl

Rubrieken