Persberichten

igus levert 3D geprinte prototypen 07 aug 2015

igus levert 3D geprinte prototypen
Diverse prototypen geprint met igus filament

igus biedt als dienst de levering van 3D-geprinte Tribo-onderdelen aan. Wie een prototype of speciaal onderdeel voor glijlagers nodig heeft, krijgt snel een geprint product geleverd. Een jaar geleden presenteerde Igus het eerste Tribo-filament voor 3D-printers ter wereld. Nu is het aanbod uitgebreid en met een 3D-printservice, waarmee speciale onderdelen nog sneller kunnen worden geleverd.

Tribo-filament is vijftig keer slijtvaster dan gewoon 3D-printerfilament en zeldzame vormen en afmetingen zijn snel en gemakkelijk te leveren. De levertijden voor gedrukte onderdelen zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de complexiteit van de componenten. In principe geldt echter ook voor deze producten: ‘vanaf 24 uur'.

Via de igus-website kan men gegevens uploaden en de opdracht geven voor een component. Ook de prijsbepaling gebeurt automatisch online. Daarbij zijn de prijs en levertijd afhankelijk van de complexiteit en de opbouw van de component.

Het is ook mogelijk om componenten uit twee verschillende kunststoffen te laten printen. Daardoor is het mogelijk  om complexe componenten te laten printen, waarbij het steunmateriaal oplost.  Ook kan de component met een normale ABS worden geprint en alleen de glijvlakken met het  slijtvaste iglidur I180-PF.

Ga voor meer informatie naar: http://www.igus.nl/wpck/13370/3D_Druckservice

 

Rubrieken