Persberichten

Igus ontwikkelt honingraat-trekontlasting voor kabelrupsen 19 mrt 2018

Igus ontwikkelt honingraat-trekontlasting voor kabelrupsen
Het geavanceerde honingraat-trekontlastingssysteem CFU combineert een compact ontwerp met een eenvoudige en flexibele bevulling. (Bron: igus B.V.)

Igus presenteerde dit jaar een uniek trekontlastings-systeem. Kabels en slangen worden simpelweg in een honingraat ingelegd en vervolgens goed vastgeklemd. Tijdens de MOTEK beurs, presenteerde de kunststof-specialist ter vervanging van voorgaande modellen een nieuw en inventief systeem. In vergelijking met de veelgebruikte tiewraps of andere trekontlastings-oplossingen, kan de gebruiker ca. 80% sneller engineeren en assembleren.

Het CFU honingraat-trekontlastingssysteem van igus vervangt de in de sector veelgebruikte tiewraps. Het voordeel is voor de hand liggend: tot nu toe moest elke kabel afzonderlijk in de kabelrups worden bevestigd , terwijl in de nieuwe oplossing de kabels en slangen  in de honingraat gestoken worden, waarna deze afgesloten wordt. Op deze manier klemmen de buitenwanden van de honingraatholtes gelijkmatig rondom de kabels. Het honingraatsysteem kan in luttele seconden geassembleerd worden en is extreem flexibel inzetbaar omdat nieuwe kabels met de hand ingelegd of vervangen kunnen worden. Het verder verbeterde CFU-product combineert een compact ontwerp met een eenvoudige en flexibele bevulling.

Flexibel ontwerp, universeel toepasbaar

Vanwege de vlakke afwerking met de kabelrups-montagebeugel, kan de nieuwe CFU zowel in vrijdragende als glijdende toepassingen worden gebruikt. Het ontwerp maakt maatwerk kabelrupsbreedtes eenvoudig mogelijk. De diverse kabels worden eenvoudig in de verticale rijen van de CFU ingelegd, het systeem gesloten en dan van bovenaf vastgeschroefd. Optionele clips op de zijplaten verbinden kabelrups en trekontlasting. Met de honingraat-trekontlasting, kan de ontwerper de kabelrups en trekontlasting al plannen, ruim voordat de exacte kabelindeling bekend is. Dit kan in latere fasen, envoudig worden gewijzigd. Het systeem wordt momenteel voor de E4.1L kabelrups ontwikkeld. Samen met het nieuwe scheidingsschotsysteem voor een maatwerk inwendige verdeling, maakt het honingraat-trekontlastingssysteem van de E4.1L, het eenvoudigst te bevullen kabelrups-systeem op de markt.

Meer informatie over het CFU trekontlastings-systeem: www.igus.nl/CFU

Rubrieken