Persberichten

igus presenteert 's werelds eerste tribo-filament voor 3D-printers 17 dec 2014

igus presenteert 's werelds eerste tribo-filament voor 3D-printers
3D tribo-filament I170-PF en I180-PF

Nieuw materiaal tot 50 keer slijtvaster dan gebruikelijke 3D-printermaterialen

Tijdens de afgelopen Hannover Messe toonde igus® het wereldwijd eerste tribo-filament voor 3D-printers. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor lagerpunten omdat het tot 50 keer slijtvaster is dan producten van gebruikelijke 3D-printermaterialen. Dankzij de combinatie van de nieuwe 3D-printing-technologie en het tribo-filament van igus kunnen ook buitengewone glijlagervormen worden gerealiseerd.

De tribo-specialist igus® doet onderzoek op het gebeid van 3D-printing-filament om haar klanten nog meer vrijheden te kunnen bieden. Zo kunnen de klanten speciale onderdelen construeren of prototypes vervaardigen en daarbij tegelijkertijd vertrouwen op de geteste levensduur van igus-materialen. Het resultaat van talloze tests in het eigen, 1.750 vierkante meter grote laboratorium is het eerste filament voor 3D-printers dat speciaal werd ontwikkeld voor bewegende toepassingen. igus biedt vandaag 45 verschillende hoogrendements- kunststoffen aan als catalogusmaterialen voor iglidur-glijlagers. Bovendien biedt zij meer dan 100 speciale materialen aan op verzoek van klanten. Met het nieuwe filament hebben klanten in de toekomst nog meer mogelijkheden bij de constructie van hun lagerpunten. Op deze wijze kunnen ook prototypes relatief voordelig en snel worden geproduceerd. Als invoergegevens voor de 3D-print kunnen de op de igus® website al beschikbare 3D-modellen van de igus producten in het STL-formaat gedownload en direct gebruikt worden.

Toekomsttechnologie 3D-printer

Met 3D-printer worden werkstukken computergestuurd, driedimensionaal afgedrukt. De voordelen: er ontstaan geen hoge gereedschapskosten om onderdelen te produceren en er hoeft geen overtollig materiaal worden verwijderd, waardoor het 3D-printen een voordelige methode is. Bovendien zijn de vormgevingsmogelijkheden grenzeloos en kunnen aparte vormen worden gerealiseerd die anders niet zouden kunnen worden omgezet.

Kijk voor meer informatie of een gratis proefsample op de igus® website: www.igus.nl

Rubrieken