Persberichten

igus systeem E2 Micro: nieuwe generatie micro-kabelrupsen 23 okt 2013

igus systeem E2 Micro: nieuwe generatie micro-kabelrupsen
Stabieler, stiller en veelzijdiger

Met een nieuwe bouwdoos heeft Igus haar micro-kabelrupsen voor kleine montageruimten gemoderniseerd: op grond van constructieve finesses zoals de dubbele aanslag of de 'rem' is E2 micro nog stabieler en stiller dan haar voorgangers. Bij de kabelrups E2.15 kon het toelaatbare vulgewicht met 100 procent worden verhoogd. Dankzij een vrijdragende lengte van max. 1,25m ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden in de kleinste inbouwruimten.

De micro-kabelrupsen van Igus bestaan uit zeer kleine, een- of tweedelige kabelrupsen. Op grond van het geringe gewicht zijn ze geschikt voor hoogdynamische toepassingen zoals automatische deuren, meetmachines, handlings, pick & place-robots of versteleenheden.

Met de series E2.10 en E2.15 is een geheel nieuwe generatie micro-kabelrupsen ontwikkeld. Vergeleken met de voorgangers is de stabiliteit nog verder toegenomen. De hoge stabiliteit resulteert onder andere uit de uitgekiende constructie – een dubbel aanslagsysteem zorgt ervoor dat het toelaatbare vulgewicht bij de serie E2.15 met 100 procent kon worden verhoogd.

Daarnaast ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden dankzij een vrijdragende lengte van max. 1,25 meter – liefst 25 procent meer dan bij de voorganger. Nieuw in het modulaire programma – de openklapbare micro-dwarsverbinders die met hun rastering ook bij buigingen naar opzij voor stabiliteit zorgen. Bovendien zorgen de ronde contouren van de dwarsverbinders voor een bijzonder gladde, kabelvriendelijke binnenruimte. De ingebouwde 'rem' minimaliseert de aanslaggeluiden en zorgt voor een rustige loop.

Openingsgereedschap voor supersnelle montage
Het systeem E2 micro omvat aansluitelementen in verschillende versies – star, aan één zijde en aan beide zijden pendelend. Daardoor kan de E2 micro in alle richtingen aan de ketting gemonteerd en aan de machine bevestigd worden – met behulp van de opzij vastgeklikte quickflens ook frontaal. Op deze wijze is E2 micro geschikt voor alle toepassingen: horizontaal, verticaal hangend of staand, cirkelvormig of opzij.

Een ander aspect van de nieuwe E2 micro is de snelle en eenvoudige montage. De pennen in de schakelzijkanten zijn voorzien van een invoerafschuining, waardoor de montage vereenvoudigd wordt. Voor een nog snellere montage wordt bij iedere E2-kabelrups een kunststof openingstool geleverd. De tool kan opzij worden opengeklapt en is van vleugels voorzien die alle dwarsverbindingen binnen enkele seconden openen.

Modulair systeem ook voor de kleinste kabelrupsen
De nieuwe kabelrupsen verschillen ook qua bouwvorm van hun eendelige voorgangers: het systeem E2 micro is in het Igus-specifieke modulaire programma verkrijgbaar in drie varianten: naast een compleet gesloten versie is de E2 micro ook verkrijgbaar met twee verschillende dwarsverbinders waarmee hij in de buiten- of de binnenradius kan worden geopend. Op dit moment zijn alle versies verkrijgbaar met een binnenbreedte van 20 mm voor de hoogte 10 mm en 15 mm. Het programma wordt echter verder uitgebreid tot zeven verschillende breedten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop via telefoonnummer (0346) 353 932 of via e-mail: igus.nl@igus.de of bezoek de website: www.igus.nl


 

Rubrieken