Persberichten

36 maanden garantie op kabelrupsen van igus 02 dec 2020

36 maanden garantie op kabelrupsen van igus
igus belooft nu een gegarandeerde levensduur van 36 maanden voor alle kabelrupsen. De gebruiker kan het garantiecertificaat direct naar hem/haar laten opsturen via de kabelrups-levensduurcalculator. (Bron: igus® B.V.)

Robuust, lichtgewicht en met een lange levensduur: dat zijn de kwaliteiten van igus kabelrupsen gemaakt van hoogwaardige polymeren. Om te waarborgen dat gebruikers altijd aan de veilige kant zitten, biedt igus nu een garantie van 36 maanden op al haar kabelrupsen. De klant kan snel en gemakkelijk het certificaat verkrijgen. Om dit te doen, opent u de online levensduurcalculator voor kabelrupsen en voert u de dynamische specificaties en de omgevingscondities van de applicatie in. De online tool zal vervolgens de gegarandeerde levensduur van de kabelrups berekenen. Met één muisklik ontvangt de klant het garantiecertificaat via e-mail.

Om de levensduur van haar producten te bepalen, test igus deze in het eigen 3.800 m2 grote laboratorium, onder de zwaarste condities, net zo lang tot ze defect raken. Het resultaat: 10 miljard kabelrupscycli per jaar. Op basis van deze testgegevens kon motion plastic specialist igus al sinds 2015 een garantie van 36 maanden bieden op het volledige chainflex kabelprogramma. Door de inspanningen om gebruikers van igus kabelrupsen altijd aan de veilige kant te houden, wordt igus nu de enige wereldwijde producent die een levensduurgarantie biedt van 36 maanden op het volledige kabelrups-assortiment. De levensduurcalculator helpt igus met het nakomen van deze belofte. Door gebruik te maken van data uit het testlaboratorium, bepaalt het de bedrijfstijd van de standaard kabelrupsen in specifieke toepassingen. Meer dan 4.000 tests en meer dan 7.500 resultaten werden in de online tool verwerkt. Er worden elke dag meer tests uitgevoerd teneinde nauwkeuriger uitspraken te kunnen doen omtrent de levensduur. Volgens de fabrikant is de levensduur van kabelrupsen vaak 10 jaar of langer. "De nieuwe garantie geeft kopers de zekerheid dat ze in staat zijn hun individuele applicatie exact vorm te geven en dat ze altijd de voordeligste kabelrups kiezen die betrouwbaar functioneert", legt Michael Blaß uit, hoofd van de kabelrupsdivisie bij igus. "Wanneer een kabelrups defect raakt als gevolg van normale slijtage gedurende de garantieperiode, zal de klant een gratis vervanging ontvangen."

Levensduurgarantie met een druk op de knop

De klant kan het garantiecertificaat in slechts twee stappen per e-mail ontvangen. Om dit te doen moet hij eerst de levensduurcalculator op www.igus.nl/kabelrups-garantie openen en de applicatieparameters, zoals snelheid, versnelling, extra belasting en rijweg invoeren. Optioneel kunnen externe invloeden, zoals vuil, stoten en de omgevingstemperatuur ingevoerd worden. De online tool zal vervolgens de gegarandeerde levensduur van de kabelrups in aantal cycli berekenen. Klanten kunnen het certificaat met een druk op de knop per e-mail naar hen toe laten sturen. "Of de berekende cycli of 36 manden wordt gegarandeerd, afhankelijk van hetgeen als eerste optreedt", zegt Blaß. Het speciale kenmerk van de kabelrupsgarantie is dat de klant het garantiecertificaat krijgt tijdens het gebruik van de levensduurcalculator, zelfs nog voor de aankoop.

Rubrieken