Persberichten

Energie en data gecombineerd in de nieuwe hybridekabel van igus voor SEW-motoren 06 okt 2021

Energie en data gecombineerd in de nieuwe hybridekabel van igus voor SEW-motoren
Nieuwe igus hybridekabel bespaart 40% ruimte en zorgt voor een betrouwbare energie- en data-overdracht (Bron: igus B.V.)

Klein, compact en snel: dat zijn de eisen voor de nieuwe generatie motoren. Hiervoor doen steeds meer fabrikanten van aandrijvingen een beroep op hybride technologie om ruimte te besparen. Daarom heeft igus nu haar hybridekabel assortiment uitgebreid met een nieuwe kabel, speciaal voor SEW-motoren met MOVILINK DDI interface. Gebruikers in de material handling industrie bijvoorbeeld, kunnen vertrouwen op een kabel met een lange levensduur die speciaal is ontwikkeld voor kabelrupstoepassingen.

Hybridekabels voor de aandrijftechniek worden gekenmerkt door hun vermogen om energie- en datatransmissie in één kabel te combineren. Het resultaat: het aantal kabels wordt gehalveerd. In het geval van de nieuwe SEW-motoren met MOVILINK DDI interface, vertrouwt de fabrikant op een coaxiaal element voor de datatransmissie van motorinformatie. Om de compacte motoren veilig te voorzien van energie en data terwijl ze in beweging zijn, heeft igus nu een nieuwe hybridekabel ontwikkeld. "De uitdaging met kabels en coaxiaal-elementen is dat ze snel kwetsbaar worden voor storingen bij hoge dynamische belastingen. Daarom hebben we het tot onze taak gemaakt een flexibele kabel te ontwikkelen met een lange levensduur die ook bij beweging betrouwbaar werkt", verteld Andreas Muckes, hoofd productiemanagement chainflex kabels bij igus GmbH. Hiervoor kan de motion kabel specialist putten uit meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van coaxiaal-kabels voor zeer dynamische toepassingen. Voor de nieuwe hybridekabel CF280.UL.H207.D, zijn er nu vier energie-aders gecombineerd met één coaxiaal ader en twee besturingsparen. Door twee kabels tot één samen te voegen, kunnen gebruikers 40% ruimte besparen in de kabelrups. Tegelijkertijd wordt het gewicht dat door het systeem moet worden aangedreven gereduceerd, hetgeen betekent dat er minder energie wordt verbruikt. De nieuwe kabel met PUR-buitenmantel kan worden gebruikt voor toepassingen met een buigfactor tot 15xd en is daarom geschikt voor een breed scala aan industrieën: van bewerkingsgereedschappen en materiaal handling tot de automotive industrie.

28 kabels voor hybride technologie

Met 28 verschillende kabeltypen voor motoren van Siemens, Beckhoff, SEW en Bosch Rexroth, heeft igus al het grootste assortiment aan hybridekabels voor de kabelrups dat uit voorraad leverbaar is. Met de uitbreiding van de CF280-serie, volgt igus de aanhoudende trend van de hybride technologie. De kabelspecialist biedt ook haar CF280 kabelserie aan met een PVC-buitenmantel als CF220. Op deze manier kunnen extra kosten worden gereduceerd in het hybride kabelsegment. De chainflex kabels kunnen geconfectioneerd of als meterwaar worden gekocht. Net als bij al haar kabels geeft igus ook een garantie van tot wel 36 maanden op de nieuwe SEW-hybridekabel. 

Meer informatie over hybridekabels van igus vindt u hier.

Rubrieken