Persberichten

Klaar om direct aangesloten te worden: hybridekabel van igus voor een nieuwe generatie motoren 25 jun 2020

Klaar om direct aangesloten te worden: hybridekabel van igus voor een nieuwe generatie motoren
De nieuwe voordelige hybride-kabel, geschikt voor Bosch Rexroth motoren, waarborgt een betrouwbare toevoer van energie en data in bewegende applicaties. (Bron: igus B.V.)

Teneinde moderne motoren te kunnen voorzien van energie en data, hebben gebruikers de juiste kabels nodig die betrouwbaar werken, zelfs bij hoge versnellingen en in lange rijwegen. Speciaal voor gebruik in dynamische toepassingen, heeft igus nu een hybride-kabel ontwikkeld, welke wordt aangeboden als een aandrijfoplossing voor de nieuwe Bosch Rexroth motoren. Het combineert energie- en datakabel in één en is daarom ook geschikt voor compacte installatieruimtes. igus levert de kabel als volledig geconfectioneerde readycable die tot op de centimeter nauwkeurig is. Dit bespaart de gebruiker direct kosten. 

Nog kleiner en compacter met een nog hoger uitgangsvermogen: dat is de trend die steeds duidelijker waarneembaar wordt op het gebied van  motorontwikkeling. Maar niet alleen de motoren, maar ook de kabels moeten voldoen aan deze nieuwe eisen. Hybride-kabels zijn één oplossing. Ze combineren energie en datatoevoer in één kabel, door de encoderkabel te integreren in de servokabel. Dit elimineert de noodzaak voor bekabeling met een afzonderlijk meetsysteem voor de encoder. igus heeft nu speciaal voor gebruik in kabelrups-systemen een nieuwe hybride kabel ontwikkeld voor Bosch Rexroth MS2N en IndraDrive Mi motoren. Een halogeenvrije PUR buitenmantel waarborgt oliebestendigheid en verlengt de levensduur van de kabel. De gebruiker ontvangt de drive-oplossing volledig geconfectioneerd met connector(en), als zogenaamde "readycable". "Terwijl andere fabrikanten op de markt alleen kabels aanbieden per meter, kunnen klanten bij igus hun oplossingen tot op de centimeter nauwkeurig bestellen. Op deze wijze worden onnodig afval of restvoorraden vermeden. Als readycable, kan de kabel direct op de machine worden aangesloten. Dit bespaart extra confectionerings- en installatietijd", legt Markus Hüffel uit, productmanager bij igus GmbH. 

De readycable productwijzer helpt bij het selecteren van het product

Alle kabels zijn getest en geïnspecteerd onder echte omstandigheden in het eigen testlaboratorium van igus met een oppervlak van 3.800 vierkante meter. Tests hebben reeds aangetoond dat de nieuwe hybride-kabel met een buigradius van tot wel 10 x d op de lange termijn, veilig 10 miljoen cycli in de kabelrups kan doorstaan. Dankzij de realistische tests is igus de enige fabrikant ter wereld die een garantie kan bieden van 36 maanden op haar chainflex kabels. In totaal biedt igus in haar readycable programma meer dan 4.200 drive-kabels, geschikt voor 24 merkstandaarden. Voor een snelle selectie van de geschikte oplossing biedt igus met haar readycable productvinder een praktische online tool. Voer simpelweg het igus artikelnummer of dat van de fabrikant in, of selecteer de naam van de drive-fabrikant uit het menu; klik vervolgens op het benodigde kabeltype en de productvinder zal alle bijpassende componenten opsommen. Een overzicht laat de verschillende kabelkwaliteiten zien, zoals buitenmantel, min. buigradius, max. toelaatbare rijweg en prijs. De geïntegreerde levensduurcalculator bepaalt ook de levensduurverwachting. Eén muisklik is alles wat nodig is om de bijpassende kabel in de gewenste lengte te bestellen en deze binnen 24 uur te laten leveren.

Rubrieken