Persberichten

Meer orde in een kleine ruimte met de nieuwe chainflex CASE S kabelbox van igus 14 okt 2022

Meer orde in een kleine ruimte met de nieuwe chainflex CASE S kabelbox van igus
Minder verpakkingswerk en meer ruimtebesparing: met de chainflex CASE S is het mogelijk om zelfs in de kleinste opslagruimtes op orde te houden. (Bron: igus B.V.)

Om op een kleine ruimte zoveel mogelijk te kunnen opslaan en vervoeren, wordt gezocht naar steeds betere logistieke oplossingen voor kabelhaspels. Dankzij de nieuwe chainflex CASE S van igus behoort plaatsgebrek in het magazijn tot het verleden. De kabeldoos is een aanvulling op de grotere CASE M, en maakt het ook mogelijk de kabels gemakkelijk direct uit de doos af te wikkelen - zelfs onderweg. Met de kleinere CASE S is opslag en transport nu nog eenvoudiger. Klanten besparen immers 50% opslagruimte terwijl ze 100% van de voordelen behouden.

Met de CASE M heeft motion plastics specialist igus al in 2020 een speciale logistieke oplossing ontwikkeld voor zijn chainflex-kabels, zodat gebruikers kunnen besparen op zowel transport- als opslagkosten. De chainflex CASE is een kartonnen doos van 100% recyclebaar materiaal, die haspelverzending zonder pallet mogelijk maakt. De goederen kunnen dus door een pakketbezorger worden verzonden. Tegelijkertijd dient de CASE als opslagsysteem voor kabeltrommels. De chainflex-kabels kunnen direct uit de box worden afgewikkeld en op de gewenste lengte worden afgesneden. Het opzetten van een ruimtebesparend en kostenefficiënt opslagsysteem voor haspelgoed is nu nog eenvoudiger dankzij de nieuwe chainflex CASE S. "We hebben gemerkt dat er in de markt een bijkomende behoefte is aan een compactere oplossing voor de opslag en het transport van kabels die per meter worden verkocht. Voorbeelden hiervan zijn dunne kabels of kortere kabellengtes," legt Andreas Muckes, Head of Product Management chainflex Cables bij igus, uit. "Met de CASE S bieden we onze kabeldoos nu aan in een nieuw, kleiner formaat. Daardoor besparen we 50% verpakkingskosten, en hebben gebruikers 50% minder opslagruimte nodig voor hun haspelgoederen."

Eenvoudig in het gebruik - zelfs onderweg

Met de chainflex CASE M en S hebben klanten geen schappensysteem nodig om hun kabelhaspels op te hangen. Omdat beide formaten met elkaar compatibel zijn, kunnen klanten de kabelhaspels eenvoudig op elkaar stapelen en zo flexibele opslagfaciliteiten opzetten. Met de kleinere CASE S kan de opslagruimte nu nog effectiever worden benut. Bovendien besparen gebruikers ook kosten door kortere kabellengtes in vergelijking met de chainflex CASE M met een maximale vulling van 200 meter. De compacte afmetingen betalen zich ook uit wanneer u onderweg bent. Het chainflex opbergsysteem is draagbaar en kan dankzij de kleinere inbouwmaat nu nog gemakkelijker in de auto worden vervoerd. Het kan bijvoorbeeld ook direct op bouwplaatsen worden gebruikt. De chainflex CASE is nu al een populaire logistieke oplossing, vooral bij servicetechnici en in het servicebereik van fabrieken. In tegenstelling tot het leggen van kabels met een ring, maakt de gemonteerde trommel een twist-vrije kabelvulling van de kabelrups mogelijk, wat de basis is voor een lange levensduur in de kabelrups.

Snel nabestellen via QR-code

Als de per meter verkochte goederen op een bepaald moment opgebruikt zijn, kunnen klanten hun kabels in slechts enkele seconden met hun smartphone online nabestellen - gewoon via een individuele QR-code op de verzenddoos. Dit bespaart de klanten niet alleen verzend- en opslagkosten, maar ook verwerkingskosten. In totaal kunnen meer dan 850 kabels in de chainflex CASE worden geleverd. Met het chainflex-gamma krijgen de klanten flexibele en robuuste kabels die geschikt zijn voor diverse toepassingen met enorme snelheden en versnellingen, lange trajecten en de meest ongunstige milieu-invloeden. In talrijke tests in ons eigen testlaboratorium van 3.800 m² bewijzen de kabels voortdurend hun lange levensduur. Op basis van deze gegevens kan ook hun levensduur nauwkeurig worden berekend - met behulp van een onlinetool in slechts een paar klikken. "Dankzij de resultaten van onze uitgebreide tests en onze meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij onze klanten ook naar eer en geweten een garantie van maximaal 36 maanden of 10 miljoen dubbele slagen op onze kabels geven. Wij waren het eerste Duitse bedrijf dat deze belofte door het wereldberoemde testbureau 'Underwriters Laboratories' (UL) liet bekrachtigen," voegt Andreas Muckes eraan toe.

Rubrieken