Persberichten

Opbouwen van robots gemakkelijk gemaakt met de QuickRobot online tool van igus 01 dec 2021

Opbouwen van robots gemakkelijk gemaakt met de QuickRobot online tool van igus
Met QuickRobot, kan de juiste energietoevoer worden ontworpen voor 418 robotmodellen. (Bron: igus B.V.)

Uiterst flexibele kabels en slangen zorgen ervoor dat robottoepassingen worden gevoed met energie, data en media. Energie toevoersystemen moeten goed worden beschermd, om veilig te functioneren, zelfs bij grote dynamiek en torsie. Met de uitgebreide QuickRobot, biedt igus een gratis online tool voor de snelle configuratie van het individuele kabelrups-systeem voor 418 robots. Nieuwe functionaliteit zoals productvideo's ondersteunen het selectieproces.

Deze robots lassen, klinken, palletiseren en assisteren. Om ervoor te zorgen dat kleine en grote productie-faciliteiten fail-safe 24/7 kunnen werken, hebben ze het juiste energietoevoersysteem nodig voor het veilig geleiden van de kabels en slangen van as 1 t/m as 6. Voor het eenvoudig ontwerpen van de individuele kabelrups voor cobots, SCARA, 4-assige robots en 6-assige robots, heeft igus nu de mogelijkheden van haar configurator voor robotapparatuur uitgebreid. In de online tool kunnen gebruikers hun robot selecteren uit 418 verschillende modellen van 10 fabrikanten en de optimale energietoevoer vinden voor de assen 1 t/m 6.

Een geschikt energietoevoersysteem uit duizend configuratie-opties

Het pad naar de klantspecifieke kabelrups is heel eenvoudig. Na de selectie van het robotmodel worden alle toepasbare energietoevoersystemen aan de gebruiker getoond, zoals de driedimensionale triflex R kabelrupsen en retractiesystemen of de nieuwe SCARA kabeloplossing. Het toont video's van de afzonderlijke producten, waarbij echte toepassingen en bewegingen worden geïllustreerd van de kabelrups. Een visualisatie van de robot en een uitgewerkte weergave van de componenten ondersteunt het configuratieproces. Men kan meer gedetailleerde informatie over de componenten vinden door op de hulpknoppen te drukken voor de afzonderlijke velden. De klant kan het beste systeem kiezen voor de robot. De prijs wordt in real time berekend. De onderdelenlijst wordt automatisch gemaakt, kan worden gedownload of kan direct worden overgedragen naar het winkelwagentje. De CAD-data van de individuele componenten, een PDF-rapport en ook assemblagevideo's van de componenten worden door de tool aangeboden als aanvullende service. Tevens kan de configuratie gemakkelijk worden opgeslagen voor coördinatie binnen het team of voor volgende projecten.

Probeer nu zelf de QuickRobot tool. 

Rubrieken