Persberichten

Veilig afgesloten! Nieuwe inwendige verdeling voor E4Q kabelrups reduceert de montagetijd 06 okt 2021

Veilig afgesloten! Nieuwe inwendige verdeling voor E4Q kabelrups reduceert de montagetijd
Nieuwe tussenschotten en tussenbodems zorgen voor een gebruikersvriendelijke montage de kabelrups (Bron: igus B.V.)

Voor veilige kabelgeleiding in vrijdragende en lange rijwegen, heeft igus de E4Q kabelrups ontwikkeld. Het door bionica geïnspireerde design bespaart gewicht, terwijl een dwarsverbinder met fixatienokken de assemblagetijd van het energietoevoersysteem met 40% reduceert. Voor het nog beter ondersteunen van het vullen met kabels, introduceert igus nu een nieuwe inwendige verdeling voor de E4Q. Universele tussenschotten kunnen eenvoudig op de dwarsverbinders worden geplaatst, de tussenbodems kunnen vanaf links of rechts worden ingevoerd,via de binnen- of de buitenradius. Een mechanisme in de tussenschotten borgt de kabelrups automatisch bij het sluiten.

Eenvoudig en montagevriendelijk, dat waren de doelen die de ontwikkelaars van igus zich hadden gesteld voor de E4Q kabelrups. Het resultaat is een energietoevoersysteem voor vrijdragende en lange rijwegen dat materiaal bespaart en 10% gewicht dankzij een naturalistisch design. Tegelijkertijd is het robuuster dan haar voorgangerserie E4.1. Het speciale kenmerk van de kabelrups: hij kan volledig zonder gereedschap geopend en gesloten worden dankzij een speciaal dwarsverbinder-design, hetgeen de gebruiker 40% montagetijd bespaart. Een concept dat gebruikers maar ook de jury van de Duitse Design Award 2021 overtuigde. Om de E4Q nog sneller met kabels te kunnen vullen, heeft igus B.V. nu een nieuwe flexibele inwendige verdeling ontwikkeld in samenwerking met haar gebruikers. Het systeem bestaat uit universele tussenschotten en tussenbodems die geborgd kunnen worden. De kabelvriendelijke inwendige verdelingselementen zijn voorzien van een raster om de tussenbodems te plaatsen. Plaats om de inwendige verdeling te monteren, eerst de tussenschotten op de dwarsverbinders. De tussenbodems kunnen er dan vanaf beide zijden worden ingeduwd tot het gewenste niveau.

Dubbel geborgd met schuif en dwarsverbinder

Met een geïntegreerde schuif kunnen de tussenbodems positief worden geborgd zodat ze stevig op hun plek blijven, zelfs tijdens hoge versnellingen. "Zelfs wanneer de monteur is vergeten de tussenbodem te borgen, dan is dit nog geen probleem", verteld Jörg Ottersbach uit, hoofd van de kabelrupsendivisie bij igus. Wanneer de dwarsverbinder wordt geplaatst, dan wordt de vergrendeling automatisch geactiveerd. Een onfeilbaar en veilig concept voor alle gelegenheden." Wanneer de gebruiker de inwendige verdeling van de kabelrups wil veranderen, dan kan hij eenvoudigweg de dwarsverbinder openen langs de binnen- of buitenradius, afhankelijk van de toegankelijkheid, het tussenschot ontgrendelen via de laterale schuif en deze er uit trekken. igus biedt de nieuwe inwendige verdeling voor haar vier E4Q maten in verschillende breedtes.

Bereken de gegarandeerde levensduur online en laat deze certificeren

De E4Q kabelrups is beschikbaar in de igus webshop en kan worden geconfigureerd met kabels en inwendige verdeling in de kabelrups-expert. igus zegt een garantie toe tot wel 36 maanden op het complete energietoevoersysteem. De klant kan het certificaat eenvoudig genereren met de levensduurcalculator. Wanneer de machine en het systeem het einde van de levensduur bereikt en de kabelrups niet langer in gebruik is, zal igus deze terugnemen en een zuivere recycling garanderen. In ruil daarvoor ontvangt de gebruiker een voucher gebaseerd op het netto gewicht.

Rubrieken