Persberichten

In gebruik bij -40°C: hoe 25 kabelrupsen helpen bij het voorbereiden van vliegtuigen voordat ze gaan vliegen 31 jan 2020

In gebruik bij -40°C: hoe 25 kabelrupsen helpen bij het voorbereiden van vliegtuigen voordat ze gaan vliegen
25 kabelrupsen van igus waarborgen een veilige kabelgeleiding in het systeem voor wassen én ijsvrij maken. (Bron: MSG Production AS)

Het ijsvrij maken en wassen van vliegtuigen is nog steeds grotendeels een handmatig proces. Om tijd te reduceren, en daarmee ook kosten, ontwikkelde MSG Production AS een volledig geautomatiseerd alles-in-één concept dat vliegtuigen kan wassen én ijsvrij kan maken. Het Noorse bedrijf vertrouwt volledig op de voordelen van motion plastics van igus: kabelrupsen uit de E2 en E4 series zorgen voor een betrouwbare kabelgeleiding en igubal staande lagerblokken voor de montage van de reinigingsspuitmonden.

Het ijsvrij maken van een vliegtuig is duur en tijdrovend, omdat hiervoor nog steeds meerdere handmatige stappen nodig zijn. Omdat veel vliegtuigen tegelijkertijd ijsvrij gemaakt moeten kunnen worden, wordt het ijsvrij maken de bottleneck op het vliegveld. Dezelfde situatie geldt voor het schoonmaken. Het wassen van een Boeing 737 vindt handmatig plaats – en dat kan wel tot tien uur duren. MSG Production AS ging deze uitdagingen aan en ontwikkelde voor het eerst een stationair, volledig geautomatiseerd systeem dat twee doelen dient: ijsvrij maken én wassen. Het reduceert de tijd voor het ijsvrij maken tot zeven minuten en het wassen tot wel twintig minuten. Het systeem bestaat uit drie balken, waaraan elk twee telescopische armen en stangen zijn gemonteerd. Er bevindt zich een spuitmondsysteem in de stangen en op de grond. Wanneer een vliegtuig de hangar binnenkomt wordt het naar binnen getrokken door een elektrisch wagentje en gereinigd of ijsvrij gemaakt door het systeem dat lijkt op dat van een autowasstraat. Omdat dit ondanks vocht, chemicaliën en koude betrouwbaar moet functioneren, stelt de fabrikant speciale eisen ten aanzien van de systeemcomponenten. De ontwikkelaars vertrouwen daarom op kabelrupsen van igus voor de veilige geleiding van slangen en kabels.

Kabelgeleiding gemakkelijk gemaakt met kabelrupsen van igus

In totaal bevinden zich 25 kabelrupsen in het systeem. Naast de 19 kabelrupsen uit de E4.1 serie, installeerde MSG Production AS ook 6 kabelrups-systemen uit de 2400-serie. Het igumid G materiaal waarborgt dat de kabelrupsen ongevoelig zijn voor vocht en chemicaliën. Zelfs temperaturen tot -40°C vormen geen enkel probleem. Beide kabelrupsen zijn vuilbestendig en behoeven geen smering, waardoor ze ideaal zijn voor toepassing in apparatuur voor het ijsvrij maken en/of schoonmaken.

Smeermiddelvrije spuitmondbeweging dankzij staande lagers van igus

Naast de kabelgeleiding, vertrouwde MSG Production AS ook op igus producten voor het monteren van de spuitmonden. De staande lagerblokken zorgen op betrouwbare wijze voor de beweeglijkheid van de individuele spuitmonden. Hun positie op de vloer en op de staven doet ze tevens permanent blootstellen aan chemicaliën en vocht. Net als alle andere producten van motion plastics specialist igus, zijn de lagers smeermiddel- en corrosievrij, slijtvast en kennen ze een lage wrijvingscoëfficiënt. Een ander voordeel is dat de levensduur van de lagers en de kabelrupsen snel en gemakkelijk kan worden berekend met behulp van gratis online tools. De voorspellingen zijn gebaseerd op meer dan 12.000 tribologische tests en 10 miljard testcycli per jaar in het eigen testlaboratorium van het bedrijf met een oppervlakte van maar liefst 3.800 vierkante meter. Dit biedt de klant een betrouwbare uitspraak over de levensduur van de door hem of haar toegepaste lagers, evenals de kabelrupsen en kabels. Dit helpt om ongeplande machinestilstand te voorkomen.

De werking van het MSG systeem kunt u bekijken op:

https://www.youtube.com/watch?v=WNJbExXVJTs&feature=youtu.be

Rubrieken